Τελευταία Νέα:

Τι απάντησε η Θεοδωρίδου για το θάνατο 68χρονης στην Πέλλα μετά το εμβόλιο


Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο θάνατος μιας 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer και στο θέμα αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
«Παρακινδυνευμένη είναι η οποιαδήποτε πρόβλεψη μέχρι να οριστικοποιηθεί η αιτία θανάτου της 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, που πέθανε λίγες ώρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer», υποστήριξε η κ. Θεοδωρίδου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

«Θα πρέπει να πω ότι η ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Το θλιβερό αυτό περιστατικό, και συλλυπούμαι την οικογένεια, είναι των τελευταίων 24ωρων. Αύριο έχω πληροφορηθεί ότι θα γίνει η νεκροτομή. Επομένως το περιστατικό αυτό είναι υπό διερεύνηση. Μέχρι να συλλεγούν όλα τα στοιχεία είναι παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει κανείς το οτιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε για τα self-test και τον κίνδυνο διασποράς εντός των οικογενειών από παιδιά που νοσούν λέγοντας. «Τα θετικά self test, φαίνεται ότι είναι ένα χαμηλό ποσοστό, ένα 0,4%. Γενικά είναι όφελος για τις οικογένειες διότι τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά οδηγούν στους γονείς που ή θα ταυτοποιηθούν αν έχουν μολυνθεί ή θα προφυλαχθούν για να μην μολυνθούν. Η προσφορά των self test είναι σημαντική και δεν χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.