Τελευταία Νέα:

Βίντεο: «Μαγικός» θάλαμος εντοπίζει φορείς του κορωνοϊού, αρκεί να τραγουδήσουν ή να… ουρλιάξουν για 8”!


Τη λύση για πιο γρήγορα και σαφώς πιο… ευχάριστα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού έρχεται να δώσει ο Ολλανδός επιχειρηματίας/εφευρέτης Πέτερ βαν Βέες, παρουσιάζοντας τον θάλαμο «QuBA» (Quick Breath Analyzer).
Η εν λόγω εγκατάσταση, η οποία ήδη δοκιμάζεται στο κέντρο βιομηχανικής επαγγελματικής κατάρτισης του Ρέμσαϊντ στη Γερμανία, μπορεί αμέσως να ανιχνεύσει αν κάποιος έχει προσβληθεί από Covid-19, αρκεί να σταθεί εντός του θαλάμου… φωνάζοντας ή τραγουδώντας για τουλάχιστον οκτώ δευτερόλεπτα, καθώς η εκπνοή του αέρα από μόνη της δεν είναι αρκετή. 

«Στη συνέχεια μπορεί να βγει το αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό», είπε ο Ίνγκο Μπρόιερ, εκπρόσωπος της εταιρείας που θα το εμπορεύεται στο δίκτυο ntv.de.


«Γνωρίζουμε ότι ένα μολυσματικό άτομο εκπέμπει σημαντικά περισσότερα σωματίδια από ένα μη μολυσματικό άτομο. Με τη νέα αυτή τεχνολογία θα εντοπίζονται τα μολυσμένα άτομα με βάση το μέγεθος και τη συγκέντρωση των σωματιδίων», εξηγεί ο ειδικός αερολυμάτων Κρίστοφ Άσμπαχ της Εταιρείας Ερευνών Αερολυμάτων (Society for Aerosol Research).
Ακρίβεια συγκρίσιμη με μια δοκιμή PCR

Ωστόσο, το τεστ δείχνει μόνο εάν ένα άτομο είναι ήδη μεταδοτικό. Εάν ένα άτομο έχει ήδη μολυνθεί, αλλά πιθανώς δεν μεταδίδει ακόμη τον ιό, μπορεί, προς το παρόν, να το προσδιορίσει μόνο το μοριακό PCR τεστ. «Η ακρίβεια των διαγνωστικών τεστ στο θάλαμο QuBA είναι συγκρίσιμη με μια δοκιμή PCR. Αυτό προκύπτει από τις πρώτες δοκιμές που πραγματοποίησα στην πατρίδα μου από τον Δεκέμβριο και μετά», δήλωσε ο Πέτερ βαν Βέες.

Ένας θάλαμος QuBA κοστίζει περίπου 120.000 ευρώ, αλλά ένα μεμονωμένο τεστ θα είναι σαφώς πιο φθηνό συγκριτικά. Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά με το γρήγορο διαγνωστικό τεστ αντιγόνου είναι ότι δεν δημιουργούνται σκουπίδια, ενώ ο εν λόγω θάλαμος θα μπορεί να πραγματοποιεί έως και 80 τεστ ανά ώρα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.