Τελευταία Νέα:

Διαγραφή του φιλοσκοπιανού σωματείου από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά την κατακραυγή


Μετά το σάλο που προκάλεσε η εγγραφή του Σωματείου «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. έδωσε εντολή για την διαγραφή του.
Στις 10 Μαΐου το φιλοσκοπιανό σωματείο «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», που υιοθετεί πλήρως την ακραία ρητορική των εθνικιστών του γειτονικού κρατιδίου, έλαβε επιστολή από το Υπουργείο Πολιτισμού με την οποία ενημερωνόταν ότι πλέον αποτελεί μέλος του μητρώου πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Σωματείο περιέφερε την επιστολή πανηγυρίζοντας για την αναγνώρισή του από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εκπρόσωπος του Σωματείου, ωστόσο, δήλωνε στο facebook ότι «χρειάζεται αγώνας ακόμη για να αναγνωριστεί η εθνική μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα». Τα μέλη του Σωματείου δεν έκρυψαν ούτε στιγμή ότι μύχιος πόθος τους είναι η αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας.

Την εγγραφή του Σωματείου στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού αντιλήφθηκαν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν την ενόχλησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ηγεσία του Υπουργείου έδειξε αντανακλαστικά και μέσα σε λίγες ώρες διέταξε την διαγραφή του από το σχετικό μητρώο. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ως αιτιολογία το ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Σωματείου έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνικής δικαιοσύνη. Άραγε αν ο συγκεκριμένος θέσει άλλο πρόσωπο στη θέση του νομίμου εκπροσώπου θα καταφέρει και πάλι την εγγραφή στο μητρώο του ΥΠ.ΠΟ.Α.;

Η ανακοίνωση για την διαγραφή του φιλοσκοπιανού σωματείου από το Μητρώο Πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού

“Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών. Από μόνη της, η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση οποιασδήποτε ιδιότητας, ούτε παρέχει οποιοδήποτε απολύτως προνόμιο, ούτε οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγραφή τους για οποιοδήποτε σκοπό, πέραν της δυνατότητας υποβολής αίτησης επιχορήγησης από το ΥΠ.ΠΟ.Α σε μελλοντικό χρόνο και μέσω ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης κάθε φορά.

Διευκρινίζεται τέλος πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού”.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.