Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την αποζημίωση σε τομάτα, αγγουράκι καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα».


Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης υπογράφηκε σήμερα (18.05.2021) και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά μέσα σε άλλα προϊόντα και την αποζημίωση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών (τομάτα – αγγούρι), της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας καθώς και του υπαίθριου καρπουζιού. Συνεπώς με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των παραγωγών των παραπάνω αγροτικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι το περασμένο διάστημα είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών το αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και σήμερα με την υπογραφή της ΚΥΑ και από πλευράς Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ολοκληρώθηκε η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις σχετικές δηλώσεις των παραγωγών ώστε να ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για αποζημιώσεις απώλειας εισοδήματος των παραγωγών λόγω των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.