Τελευταία Νέα:

Δ. Σταμενίτης: «Το Φράγμα του Αλμωπαίου στα έργα πρώτης προτεραιότητας για το ΥΠΑΑΤ» Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Οικονόμου

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου τον περασμένο Ιανουάριο, με κεντρικό θέμα τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου καθώς επίσης και αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ και Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού Πέλλας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε σήμερα (12.05.2021) εκ νέου με τον Υφυπουργό.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή από τον Υφυπουργό για την πορεία εξέλιξης των δύο αυτών ζητημάτων. Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου το Φράγμα του Αλμωπαίου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Συγκεκριμένα, αποτελεί ένα από τα έργα τέτοιου χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα που σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε συνδυασμό με ΣΔΙΤ.

Αναφορικά με τα αρδευτικά έργα ΤΟΕΒ και Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού Πέλλας, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ο σχεδιασμός να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). Η ένταξη στο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών και κατασκευής ενός έργου. Το γεγονός αυτό στην περίπτωση των έργων που αφορούν στο Νομό Πέλλας θα δώσει τη δυνατότητα  πρώτον, όπου δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα να βρεθούν τα χρήματα ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες και εν συνεχεία να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους από την επόμενη προγραμματική περίοδο. Και δεύτερον, όπου υπάρχει η μελετητική ωριμότητα να μπορέσει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής κ. Διονύσης Σταμενίτης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τις μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες του ώστε να προχωρήσουν αυτά τα εξαιρετικής σημασίας έργα για το Νομό Πέλλας. Κλείνοντας η συνάντηση, ο Βουλευτής επανέλαβε ότι πρόκειται για σημαντικά έργα αγροτικής υποδομής για την περιοχή, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν ουσιαστικά στη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή. Είναι έργα που προσφέρουν διεξόδους στα προβλήματα άρδευσης   των αγροτεμαχίων και στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και παράλληλα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.