Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση: Εμβόλια, παρενέργειες και διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το «φως» της δημοσιότητας, από την Interview για τη ΒΕΡΓΙΝΑ TV και διενεργήθηκε το διάστημα 11 έως 17 Μαΐου 2021, σε πανελλαδικό δείγμα 1.405 ατόμων.
Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, ένα ποσοστό που επιβεβαιώνει την σταθερή πρωτιά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόθεση ψήφου, ενώ ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της έρευνας για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.
Η πρόθεση ψήφου

Πιο αναλυτικά, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ 37%
ΣΥΡΙΖΑ 21.5%
ΚΙΝΑΛ 7.1%
ΚΚΕ 5.6%
Ελληνική Λύση 5.1%
και ΜέΡΑ25 3.7%.
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 8.1%.


Μητσοτάκης λέει το 50% για καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς συγκεντρώνει το 50% των απαντήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%, ενώ «κανέναν» απαντά το 28%.



Οι… βαθμοί των υπουργών

Στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργών, η κατάταξη σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι οι: Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) κι ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοΐδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και η Ν. Κεραμέως (5.8).


Φάκελος εμβόλιο

Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.



Οι πολίτες δείχνουν ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση) σε 95%.


Πόσοι είχαν παρενέργειες;

Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες.



Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).





Φωτογραφίες αρχείου: Intime.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.