Τελευταία Νέα:

Πρωτοβουλία Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την επίσπευση των διαδικασιών μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης και προτείνει μία απλούστευση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, αναφέρεται στις σημαντικές καθυστερήσεις άφιξης των αλλοδαπών εργατών γης, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο και στην συγκομιδή των παραγωγών.

 Για την επίσπευση της διαδικασίας προτείνει οι Υπηρεσίες των Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να στέλνουν τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς διαβατηρίων των αλλοδαπών στο εκάστοτε τελωνείο εισόδου και, στην συνέχεια, να γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών από την αρμόδια υπηρεσία και η μη νομιμότητα να βαρύνει τον εργοδότη. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να διατηρηθεί η νομιμότητα και διαφάνεια της διαδικασίας ενώ η άφιξη των εργατών γης θα γίνεται έγκαιρα.  


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.