Τελευταία Νέα:

Συνεχίζετε να δουλεύετε από το σπίτι; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές



Όσα πρέπει να έχετε κατά νου αν δουλεύετε ακόμη από το σπίτι, ώστε να διατηρήσετε την ενέργειά σας και την καλή σας διάθεσηΑν τον ένα τελευταίο χρόνο εργάζεστε από το σπίτι, πιθανότατα η διάθεσή σας και η ενέργειά σας έχουν περάσει από διάφορες φάσεις.

Αρχικά, μπορεί να είχατε ενθουσιαστεί με την ιδέα, το τελευταίο διάστημα όμως ίσως αναπολείτε τις εποχές που πηγαίνατε στο γραφείο. Προκειμένου λοιπόν να βρείτε ενέργεια και διάθεση καθώς συνεχίζετε να δουλεύετε από το σπίτι, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Κάντε σύντομα διαλείμματα

Η εργασία από το σπίτι συνήθως έχει ως αποτέλεσμα μια υπερπροσπάθεια, καθώς θέλετε να δείξετε στους συναδέλφους και τους προϊσταμένους ότι όντως εργάζεστε και μάλιστα σκληρά και δεν τεμπελιάζετε. Αυτό σας οδηγεί σε περισσότερο άγχος και κούραση από ό,τι αν δουλεύατε στο γραφείο.


Προκειμένου να μειώσετε την ένταση στο σώμα και το μυαλό σας, οι ειδικοί συνιστούν δεκάλεπτα διαλείμματα ανά μία ώρα εργασίας. Κάντε μια βόλτα ή μερικές σύντομες ασκήσεις stretching για να ξεπιαστείτε, φάτε ένα θρεπτικό σνακ ή τσεκάρετε τα παιδιά σας και μετά επιστρέψτε στην εργασία σας, έχοντας καθαρίσει το μυαλό σας.

Βρείτε χώρο και χρόνο για τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να έχετε έναν ιδιωτικό χώρο είτε για την εργασία σας, είτε ως μέρος για την αποφόρτισή σας. Έναν χώρο όπου θα μπορείτε να απομονωθείτε από τους υπόλοιπους στο σπίτι όταν αισθάνεστε ότι το έχετε ανάγκη. Αυτός μπορεί να είναι το γραφείο, το υπνοδωμάτιο ή ένα άλλο δωμάτιο στο σπίτι.

Επίσης, χρειάζεστε λίγο χρόνο για εσάς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να «εκπαιδεύσετε» τα παιδιά να παίζουν για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς τη δική σας συμμετοχή. Επίσης, μπορείτε να οργανώσετε βιντεοκλήσεις με τους παππούδες και τις γιαγιάδες ή άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειάς σας, εφαρμόζοντας ένα είδος… ηλεκτρονικού babysitting. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα διατηρήσουν την επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου

Μπορεί να ακούγεται βαρετή, στην πραγματικότητα όμως η ρουτίνα σάς βοηθάει να έχετε μια αίσθηση ελέγχου στην καθημερινότητά σας. Κι ενώ μπορεί να γνωρίζετε ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος προκειμένου να μπορείτε να αποδώσετε στη δουλειά, αυτό που ίσως σας διαφεύγει είναι ότι το σταθερό πρόγραμμα ύπνου είναι επίσης σημαντικό.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα από το νοσοκομείο «Brigham and Women’s Hospital», οι άνθρωποι που κοιμούνται την ίδια ώρα κάθε βράδυ είναι πιο υγιείς και πιο επιτυχημένοι σε ό,τι και αν κάνουν. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξηγούν ότι η ασυνέπεια στα ωράρια ύπνου κάνει τον οργανισμό να εκκρίνει με ακανόνιστο ρυθμό μελατονίνη (η ορμόνη του ύπνου), με αποτέλεσμα να αισθάνεστε υπνηλία και ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επομένως, φροντίστε να ξαπλώνετε και να ξυπνάτε ίδιες περίπου ώρες κάθε ημέρα.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.