Τελευταία Νέα:

Το γυναικείο πpoφυλακτικό κατά του βiασμού που κυριολεκτικά δαγκώνει τον θύτη


Στην Αφρική 1 στις 4 γυναίκες θα βιαστεί κάποια στιγμή στη ζωή της. Καθώς οι στατιστικές βιασμών ανεβαίνουν σε συγκλονιστικά ποσοστά και τα θύματα συνεχίζουν να αγνοούνται από τα συστήματα δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο, απαιτείται ριζική αντίδραση στη σεξουαλική βία.Υπάρχει όμως μια επιστήμονας που πήρε την κατάσταση στα χέρια της, βρίσκοντας όμως στο δρόμο της τόσο υποστηρικτές όσο και αρνητές της μεθόδου της.

H Sonnet Ehlers δημιούργησε μια τρομακτική συσκευή κατά του βιασμού: ένα γυναικείο προφυλακτικό με δόντια ξυραφιού.

Η Δρ Sonnet Ehlers ήταν στο νοσοκομείο όταν ένα βιασμού μπήκε μέσα στον χώρο εξέτασης. Τα μάτια της ήταν άψυχα. Το σώμα της σαν πλαστελίνη.

«Με κοίταξε και είπε, "Μακάρι να είχα δόντια", θυμάται η Ehlers, η οποία ήταν τότε μόλις 20 ετών. Της υποσχέθηκα ότι θα έκανα κάτι για να βοηθήσω ανθρώπους σαν κι αυτήν μια μέρα».

Η Ehlers διανέμει από το 2010, τα γυναικεία προφυλακτικά της στις διάφορες πόλεις της Νότιας Αφρικής.

Η γυναίκα απλώς εισάγει το προφυλακτικό λατέξ σαν ταμπόν. Οι οδοντωτές σειρές αγκιστριών που μοιάζουν με δόντια ευθυγραμμίζονται στο εσωτερικό του και πληγώνουν το αντρικό μόριο κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, είπε η Ehlers. Ο άντρας πονάει, δεν μπορεί να το βγάλει και να περπατήσει. Εάν προσπαθήσει να το αφαιρέσει, εκείνο θα γίνει ακόμη πιο σφιχτό

Οι επικριτές λένε ότι το γυναικείο προφυλακτικό δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση και κάνει τις γυναίκες ευάλωτες σε περισσότερη βία από άνδρες που παγιδεύονται από τη συσκευή. Είναι επίσης μια μορφή "υποδούλωσης", δήλωσε η Βικτώρια Kajja, συνεργάτης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής της Ουγκάντα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.