Τελευταία Νέα:

Τελικά πως θα "αρδευτούν" τα 15000 στρέμματα της Φιλώτειας ;


Μονοπώλησε το σοβαρό θέμα της άρδευσης 15000 στρεμμάτων στην Φιλώτεια Αλμωπίας καθώς 150 μέτρα τσιμενταύλακα δεν έγινε και έτσι το νερό δεν μπορεί να περάσει και να ποτιστούν τα παραπάνω στρέμματα.
Το θέμα τέθηκε από τον κ. Παρούτογλου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε να μάθει από τον κ. δήμαρχο τον λόγο που δεν έγινε πράξη η υπόσχεση που έδωσε στην πρόεδρο Φιλώτειας ( παρ όλο που προς το πρόσωπό του έγινε ευχαριστήριο προκαταβολικά ) ότι το έργο θα γίνει και έτσι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα χιλιάδες στρέμματα που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο έργο.

Το πρόβλημα

Το φυσικό νερό που έρχεται από τα 2 κεντρικά αυλάκια Νερομύλων - Προδρόμου και Φούστανης ενώνονται σε κάποιο σημείο και διοχετεύονται μέσω τσιμεταύλακα - που είναι φτιαγμένος πάνω από κανάλι και για αυτό ονομάστηκε αερογέφυρα η περιοχή - σε κεντρικό τσιμενταύλακα και μέσω αυτού αρδεύονται τα παραπάνω στρέμματα.

Το σημείο όμως των 150 μέτρων πριν την αερογέφυρα είχε χαλάσει με μεγάλες φθορές στα τοιχώματα του τσιμενταύλακα με αποτέλεσμα να χάνετε το νερό η μέχρι τώρα η λύση ήταν να γίνονται λαμαρίνες σε μορφή τοιχώματος όπου κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι όλες τις διαρροές και έστω και με δυσκολία το μεγάλο κομμάτι αυτό της Φιλώτειας ποτιζόταν.

Ο δήμος λοιπόν στα 150 αυτά μέτρα ξεκίνησε και άνοιξε άλλο αυλάκι δίπλα στο υπάρχων , προκαλώντας παράλληλα και την αχρήστευση του υπάρχων τσιμενταύλακα και το "παράτησε" με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορεί να περάσει το φυσικό νερό όπου μετά την αερογέφυρα να διοχετευτεί σε κεντρικό τσιμενταύλακα και να αρδευτεί το μεγάλο κομμάτι γης της Φιλώτειας.






Όπως θα δείτε και στις εικόνες το λιγοστό νερό που περνάει από το σημείο όπου έπρεπε να γίνουν εργασίες φεύγει εκτός τσιμενταύλακα και σιγά σιγά δημιουργείται τεχνική λίμνη όπου αν συνεχιστεί έτσι σε λίγο δεν θα μπορεί να περάσει κανένας από εκείνο το σημείο.

Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται διότι ο Δήμος καθάρισε τον κεντρικό τσιμενταύλακα , χάλασε και κάποιες γέφυρες όπου οι αγρότες είχαν πρόσβαση στα χωράφια τους. Βέβαια αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν ξανά ο τσιμενταύλακας και θα ξαναφτιάχνανε τις γέφυρες. Το έργο όμως δεν έχει γίνει και κάποιοι αγρότες για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα αγροκτήματά τους ρίξανε τα μπάζα που είχε βγάλει ο δήμος και έτσι δημιουργήσανε τεχνική γέφυρα , προκαλώντας όμως το κλείσιμο του κεντρικού τσιμενταύλακα όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν φτιαχτούν τα 150 μέτρα και έρθει το νερό στον κεντρικό τσιμενταύλακα θα πρέπει να καθαριστούν τα μπάζα και παράλληλα να δημιουργηθούν γέφυρες έτσι ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους.

Αυτό το πρόβλημα έθεσε ο κ. Παρούτογλου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο προς τον κ. δήμαρχο αλλά απάντηση δεν δόθηκε , προκαλώντας την παρέμβαση του κ. Προύτογλου λέγοντας στον κ Δήμαρχο ότι δεν απάντησε σε κανένα θέμα που έθεσε και για την Φιλώτεια ούτε λόγος ούτε αναφορά για το πως θα αρδευτεί όλο αυτό το κομμάτι γης.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.