Τελευταία Νέα:

Τέλος στα κομματικά ψηφοδέλτια για τις εκλογές στα πανεπιστήμια

Την αποδυνάμωση του κομματικού στίγματος στην εκπροσώπηση των φοιτητών στα ΑΕΙ επιχειρεί το υπ. Παιδείας. Με ρύθμιση που φέρνει συγκροτείται πλέον ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις φοιτητικές εκλογές.
Στόχος είναι να ενεργοποιηθεί περισσότερο το ενδιαφέρον των φοιτητών για τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και να πάψουμε πλέον οι φοιτητικές εκλογές να αποτελούν μόνο ένα πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ των κομματικών παρατάξεων.

Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση αυτή είχε οδηγήσει σε εκφυλισμό τις φοιτητικές εκλογές με την αποχή να διαμορφώνεται σε ποσοστά άνω του 50%. Η ρύθμιση αυτή αποτελούσε δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Real FM έκανε λόγο για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ώστε οι εκλογές στα πανεπιστήμια να γίνονται χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια. Η υπουργός υπογράμμισε «την ανάγκη να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων», κάτι που, όπως είπε, «θα είναι μία σημαντική βελτίωση στο πανεπιστήμιο».

Ωστόσο, η κ. Κεραμέως πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές, «δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο», καθώς «στο επόμενο νομοσχέδιο θα είναι θέματα που αφορούν στο σχολείο περισσότερο».

Σημειώνεται πως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χθες, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ανέφερε ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρχει η πρόβλεψη για ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές, σημειώνοντας ότι «θα γίνουν εκτενείς συζητήσεις με κόμματα, φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.