Τελευταία Νέα:

Αρκούδες κατέβηκαν στα χωράφια της Ημαθίας



Αρκούδες έκαναν την εμφάνισή τους για μία ακόμη φορά στα χωράφια της Ημαθίας. Οι αγρότες της περιοχής είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, αφού ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και πέρυσι, και στο γειτονικό νομό Πέλλας, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο απρόβλεπτο περιστατικό.
Εκτιμάται πως λόγω της αλλαγής του κλίματος και κυρίως για ανεύρεση τροφής, οι αρκούδες κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο του Βερμίου χαμηλότερα, στους κάμπους της Ημαθίας και της Πέλλας, προκαλώντας καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες και έχοντας τον κίνδυνο να βρεθούν τετ α τετ με παραγωγούς, που εργάζονται και τις νυχτερινές ώρες.

«Με βάση τα ίχνη, φέτος μόνο το αρκουδάκι φαίνεται πως έφτασε μέχρι το χωράφι μου, σπάζοντας κλαδιά και τρώγοντας κεράσια. Πέρυσι ήταν μαζί με τη μητέρα του για περισσότερο από μια εβδομάδα, μ’ αποτέλεσμα να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα αγροκτήματα της περιοχής» λέει στο protothema.gr ο παραγωγός κ.Χρήστος Τσιρανίδης, εφιστώντας την προσοχή όλων, ειδικά τις βραδινές ώρες.

«Μπαίνουμε στα χωράφια μας τα βράδια, αφού πρώτα ελέγξουμε με τα φώτα των οχημάτων μας και αφού κορνάρουμε επί ώρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή επειδή η αρκούδα μπορεί να γίνει επιθετική αν νιώσει πως κάποιος απειλή το μικρό της. Θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, πριν συμβεί κάποιο απρόοπτο» λέει ο ίδιος, που ανάρτησε σχετικό βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Περιστατικά με αρκούδες σημειώθηκαν πέρυσι και σε αγροκτήματα της Σκύδρας στο νομό Πέλλας, προκαλώντας καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες, κυψέλες 


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.