Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη





Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη για πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά σε ρεματιά στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ κοντά βρίσκονται και σπίτια.
Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δώδεκα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στο Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), στον δρόμο Πανοράματος και έχει κλείσει η κυκλοφορία στην οδό Μουστακλή.


Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης των σπιτιών στον οικισμό Μακεδονία και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Αστυνομικοί πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ζητούν από τον κόσμο να εγκαταλείψει την περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo,gr, δύο ηλικιωμένα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτης, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης δήλωσε πως «είναι υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε σε μια ρεματιά. Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής. Σε λίγο ολοκληρώνουν τις ρίψεις τους και τα καναντέρ».

Στην περιοχή επικρατούν αρκετά δυνατοί άνεμοι ωστόσο οι μέχρι τώρα ενδείξεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα αυτή την ώρα η φωτιά φαίνεται να είναι σε ύφεση.

Βίντεο: Thestival.gr  



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.