Τελευταία Νέα:

NASA: Γιατί στέλνει 100 μωρά καλαμάρια και 5.000 μικροσκοπικά ζώα στο διάστημα



Περισσότερα από 100 μωρά καλαμάρια και άλλα 5.000 ζώα πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Τα ζώα, μαζί με ειδικό εξοπλισμό για πειράματα, θα κατευθυνθούν προς τον ISS με τον πύραυλο Falcon 9 του Space X, αναφέρει το BBC.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα πειράματα που θα γίνουν στο Σταθμό θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την επίδραση που έχει η πτήση στο διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά καθώς το καλαμάρι έχει ανοσοποιητικό σύστημα παρόμοιο με αυτό του ανθρώπου.


«Τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, βασίζονται στα μικρόβια μας για να διατηρήσουν ένα υγιές πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα. 

Δεν καταλαβαίνουμε πλήρως πώς διαστημικές πτήσεις αλλάζουν αυτές τις ευεργετικές αλληλεπιδράσεις», δήλωσε η Τζέιμι Φόστερ, κύριος ερευνητής του πειράματος.

Τα καλαμάρια θα καταψυχθούν πριν από την επιστροφή τους στη γη, ενώ μαζί τους θα ταξιδέψουν επίσης 5.000 βραδύπορα, τα μικροσκοπικά πλάσματα που είναι γνωστά και ως «αρκούδες του νερού» και μπορούν να αντέξουν σε πιο ακραία περιβάλλοντα από τις περισσότερες μορφές ζωής. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για να μελετήσουν οι επιστήμονες πώς αντιδρούν τα έμβια όντα σε ακραίες συνθήκες.

Ελπίζεται ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση των παραγόντων άγχους που επηρεάζουν τους ανθρώπους στο διάστημα.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.