Τελευταία Νέα:

Φεστιβάλ «Καλοκαίρι 2021» στο Δήμο Αλμωπίας

Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας, διοργανώνει το φεστιβάλ «Καλοκαίρι 2021». μία σειρά θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων, με στόχο να απολαύσουμε όλοι μαζί καλοκαιρινές νύχτες πολιτισμού. Έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα, έχουμε την δυνατότητα να ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί στο Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι στην Αριδαία. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:



ΠΕΜΠΤΗ 15/7, ΩΡΑ 21:15

Θεατρική παράσταση «Ο Κήπος» του Bruce Gooch
Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/7, ΩΡΑ 21:15

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ
“Μουσικές ιστορίες”

Ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, θα μας "διηγηθεί με Νότες" τις δικές του μουσικές ιστορίες , ξεδιπλώνοντας τη μουσική του διαδρομή στην άκρως επιτυχημένη παράσταση που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι, την Κυριακή 25 Ιουλίου!

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/08, ΩΡΑ 21:15

Θεατρική παράσταση «Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά. Πρωταγωνιστεί η φωτεινή Μπαξεβανη.
Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη , της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως η « Κυρά της Ρω» από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία. Η παράσταση παρουσιάζεται σε νέα σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα και τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08, ΩΡΑ 21:15

Θεατρική παράσταση «Αμαλία» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα σαν ελεύθερο κράτος και η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου του 1837 ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας, στο πλευρό του βασιλιά Όθωνα. Το έργο που στηρίχθηκε σε ιστορικές πηγές, μαρτυρίες και αρχειακό υλικό, κυρίως από τις επιστολές και τα ημερολόγιά της Αμαλίας, αλλά και ιστορικά κείμενα διαφορετικών οπτικών, δραματοποιήθηκε με έναν ιδιότυπο και γλαφυρό τρόπο. Τη Βασίλισσα Αμαλία ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Καλλιόπη Ευαγγελίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική σύλληψη υπογράφει ο σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/08, ΩΡΑ 21:15

Συναυλία «Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη – Τα καλύτερα μας χρόνια»
Ένα εξαιρετικό οπτικοακουστικό θέαμα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Λουκιανός, μια και μέσα από μια σειρά προβολών παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος από το ανέκδοτο αρχειακό του υλικό, ενώ ζωντανά τα τραγούδια του ερμηνεύουν η Μαρία Κηλαηδόνη και ο Μανώλης Φάμελλος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.