Τελευταία Νέα:

Πανελλαδικές 2021: Άνοδος των βάσεων στα «ρετιρέ» - Τα «πάνω» και τα «κάτω» των επιδόσεων



Άνοδο των βάσεων σε «ρετιρέ», «τεχνητή» άνοδο των βάσεων λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και συγκράτηση των βάσεων σε μεσαίες σχολές δείχνει η ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία -το σύνολό τους σε συγκριτικά μεγέθη αναμένεται να δοθεί από Δευτέρα- οι υποψήφιοι δεν τα «πήγαν» όσο καλά περίμεναν στο μάθημα της Έκθεσης, της Χημείας και των αρχαίων Ελληνικών. Αντίθετα καλές βαθμολογίες σημειώθηκαν στην Οικονομία, την Ιστορία και την Πληροφορική εκτιμώντας ότι συνολική ανοδική τάση θα υπάρχει στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου.

Σε όλες τις σχολές λόγω της ΕΒΕ, το «κατώφλι» θα είναι κοντά στα 7,5 με 8.000 μόρια, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει εφέτος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Όσοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια πρέπει να συμπληρώσουν και δεύτερο μηχανογραφικό δελτίο για να εισαχθούν σε σχολές των ΙΕΚ.

Το «κατώφλι» ανά επιστημονικό πεδίο

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο το «κατώφλι» αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο 8, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για βαθμολογία κοντά στο 9. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αποκλείεται η βάση να κινηθεί μεταξύ 9 και 10 ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο, κοντά στο 8, ενώ πέρυσι κινήθηκε γύρω στο 7.

Οι αποκαλούμενες μεσαίες σχολές θα έχουν βάση πάνω από 12 και με το 0,8 του ΕΒΕ θα βγει γύρω στο 10, οπότε αναμένεται και συσσώρευση υποψηφίων καθώς μέχρι το 10 έγραψε η πλειονότητα ενώ αρκετοί φαίνεται ότι έχουν βαθμολογίες γύρω στο 14.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.