Τελευταία Νέα:

Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο - «Σηκώθηκε» το Beriev-200 για την κατάσβεση


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παύλου, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και ενισχύονται, ενώ αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 Α/Φ (3 CL, 2 AIR-TRACTOR, BERIEV-200) και 2 Ε/Π.

Στην επιχείρηση, μάλιστα, συνδράμει και το πυροσβεστικό «θηρίο» Beriev-200, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει μέχρι και 12 τόνους νερούς σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Ακόμα, εκτός από το νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό και να μεταφέρει έως και 64 άτομα.


Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, στην #πυρκαγιά στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, επιχειρούν:
🚒66 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 Α/Φ (3 CL, 2 AIR-TRACTOR, BERIEV-200) και 2 Ε/Π.
▶️Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 13, 2021


Το Beriev προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg . Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).
Κλειστή η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης λόγω της φωτιάς

Σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προβλήματα και εγκλωβισμοί αυτοκινήτων από τη φωτιά, οι αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν την Περιφερειακή Οδό η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Οδός κλείνει από τον κόμβο της Μουδανίων από ανατολικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς δυτικά προς διευκόλυνση και των πυροσβεστικών οχημάτων που κινούνται στην περιοχή.







Οι καπνοί ειναι ορατοί από πολλά σημεία της πόλης, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Όπως εξήγησε στο GRTimes ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, “η φωτιά ήταν μακριά και δεν απείλησε το ξενοδοχείο, ωστόσο η πυροσβεστική πήρε την απόφαση να το εκκενώσει καθώς στην περιοχή υπήρχε έντονος καπνός”.









Με πληροφορίες από grtimes.gr και thestival.gr



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.