Τελευταία Νέα:

Μέχρι και φυλάκιση η τιμωρία για σφήνα στο φανάρι




Κλασσική επίδειξη «πονηριάς», η σφήνα σε φανάρια των Ελληνικών δρόμων. 
Τα πρόστιμα ξεκινάνε από τα 700 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι και την φυλάκιση, αν προκληθεί θανατηφόρο ατύχημα.

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής μπορεί να βρεθεί ο εκνευριστικός «πονηρίδης» που αδιαφορεί για την σειρά προτεραιότητας στο φανάρι, και κάνει σφήνα για να βρεθεί πρώτος στην σειρά. Με ποιον τρόπο θα μπορούσε να επιβάλει τον νόμο η Τροχαία και να γλυτώσουμε από αυτή την εκνευριστική συμπεριφορά ορισμένων;



700 ευρώ πρόστιμο και 2 μήνες χωρίς δίπλωμα

Αφαίρεση διπλώματος και 700 ευρώ «καμπάνα» πληρώνει ο βιαστικός οδηγός, που δεν μπορεί να περιμένει στην ουρά και κάνει σφήνα σε φανάρι. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει πως: ο οδηγός υποχρεούται να σταματήσει προ της ειδικής γραμμής διακοπής αυτής ή, αν δεν υπάρχει τέτοια, σε αρκετή απόσταση από το σηματοδότη, ώστε η σηματοδότηση να είναι σε αυτόν ευχερώς ορατή, να παραμένει δε σε στάση μέχρις ότου ανάψει το πράσινο φως.



Μέχρι και φυλακή για παρακώλυση συγκοινωνίας

Στην περίπτωση που ο «βιαστικός» κλείνει την δίπλα λωρίδα κυκλοφορίας, η Τροχαία μπορεί να σε γράψει για παρακώλυση συγκοινωνίας. Σε αυτή την περίπτωση το δικαστήριο μπορεί να σου επιβάλει πολύ υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Αν από το όχημα που παρεμπόδιζε την κυκλοφορία της λωρίδας, δημιουργηθεί θανατηφόρο ατύχημα, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει μέχρι και την ποινή της φυλάκισης.



Αφαίρεση διπλώματος και 700 ευρώ «καμπάνα» πληρώνει ο βιαστικός οδηγός, που δεν μπορεί να περιμένει στην ουρά και κάνει σφήνα σε φανάρι


Μπαίνουν κάμερες στα φανάρια της Ελλάδας

Οι πρώτες κάμερες που είναι συνδεδεμένες με φωτεινούς σηματοδότες, είναι ήδη σε λειτουργία στην παραλιακή οδό της Αθήνας. Οι κάμερες αυτές καταγράφουν τους οδηγούς που περνούν με κόκκινο αλλά και αυτούς που κάνουν σφήνα. Η δυνατότητα καταγραφής των οχημάτων που παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. αποτελεί μέρος της αναβάθμισης του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας και υπεύθυνοι για την χρήση του συστήματος, είναι η Τροχαία.


Θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική του βιαστικού

Τι θα συμβεί όμως στην περίπτωση που προκληθεί ατύχημα; Ποιος θα χει την ευθύνη και ποιος θα αποζημιώσει ποιον; Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο που έκανε σφήνα προκαλέσει ατύχημα με δική του ευθύνη, η ασφαλιστική του είναι υποχρεωμένη να σε αποζημιώσει για τις ζημιές, παρόλο που το αυτοκίνητο του θα είναι σε αντικανονική και παράνομη θέση.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.