Τελευταία Νέα:

Σε τι χρησιμεύει το μπλε κομμάτι της γομολάστιχας – Η απάντηση θα σας εκπλήξειΑναμφισβήτητα, όλοι έχουμε πιάσει κάποια στιγμή στα χέρια μας στα μαθητικά μας χρόνια την γομολάστιχα, που έχει μια καφέ και μια μπλε πλευρά.
Και το πρώτο πράγμα που παρατηρούσαμε είναι ότι το ένα κομμάτι ήταν πιο μαλακό σε σχέση με το άλλο. Έτσι, σβήναμε, όσα γράφαμε με το μολύβι με το κόκκινο κομμάτι, ενώ με το μπλε εκείνα που γράφαμε με στυλό.

Ωστόσο, η χρησιμότητα του μπλε κομματιού είναι άλλη, καθώς κάθε φορά που προσπαθούσαμε να σβήσουμε κάτι στο τετράδιο, βλέπαμε ότι το χαρτί σχιζόταν. Η εξήγηση είναι απλή: To μπλε κομμάτι χρησιμεύει για φύλλο χαρτιού που είναι πιο σκληρό, όπως ένα χαρτόνι στο μάθημα «καλλιτεχνικά», ενώ το καφέ για μαλακό φύλλο χαρτιού, όπως το σχολικό τετράδιο.

Όποια πλευρά κι αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε, η γομολάστιχα προορίζεται για ν’ απορροφά τον γραφίτη, απλά σε μερικές επιφάνειες μπορεί να εξαφανίσει και το μελάνι. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που στην μπλε πλευρά της γομολάστιχας πολλών εταιρειών, απεικονίζεται και μία πένα.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.