Τελευταία Νέα:

Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς - Η διαδικασία και τα κριτήρια


Ανοίγει από σήμερα, Τρίτη, η πλατφόρμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς πολιτών. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, από σήμερα το πρωί θα ανοίξει η πλατφόρμα ούτως ώστε οι θεράποντες γιατροί να μπορούν δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και τηρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Η πιστοποίηση και ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών αυτών μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα.

 Ενδεικτικά, τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα:
👉 είναι άτομα που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητάς τους και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης
👉 πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό
👉 σε περιπτώσεις βαριάς ψυχικής ή νοητικής νόσου, πχ Αλτσχάιμερ

Ο εμβολιασμός κατ' οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης "Ελευθερία". Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Σημειώνεται ότι οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.