Τελευταία Νέα:

Γιαννιτσά: Πολύχρωμα και έντονα – Το ευχαριστώ μικρών μαθητών για τον εμβολιασμό τους


Εξακόσια γλωσσοπίεστρα (ξυλάκια) χρησιμοποίησαν μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Γιαννιτσών (ΚΔΑΠμεΑ) της ΔΗΚΕΠΑΠ του δήμου Πέλλας για να φτιάξουν τον δικό τους χρωματιστό κόσμο και να τον παραδώσουν στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσουν για τη φροντίδα που έδειξαν στον εμβολιασμό τους.
«Ο χρωματιστός μας κόσμος» είναι ο τίτλος του πίνακα που έφτιαξαν οι μαθητές ζωγραφίζοντας πάνω στα γλωσσοπίεστρα. Πλέον, ο ξεχωριστός αυτός πίνακας θα βρίσκεται τοποθετημένος σε χώρο του νοσοκομείου, με την ευχή η αισιοδοξία των χρωμάτων του να προσφέρει περισσότερη ελπίδα και υγεία στην ψυχή και το σώμα μας.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ ήταν από τα σχολεία που έμειναν σε λειτουργία στην διάρκεια της καραντίνας λόγω ιδιαιτερότητας των ωφελουμένων της. Τα παιδιά με νοητικές και κινητικές αναπηρίες αντιμετώπισαν ακόμη πιο δύσκολα την υγειονομική κρίση και τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι.

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η υποστήριξη και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού, στον χώρο του Κέντρου, με κάθε ασφάλεια προσφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι βαριές κινητικές και νοητικές αναπηρίες των ατόμων που φοιτούν στο ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών, δημιούργησαν δυσκολίες μετακίνησης για τον ομαδικό εμβολιασμό τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εμβολιασμού και προστασίας από τον covid19, βρέθηκαν και για τις δυο δόσεις κοντά στα παιδιά.
Η υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών εργαστηρίων Αναστασία Σέμου εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η ομαδική δουλειά για τη δημιουργία του πίνακα επισημαίνοντας πως επιλέχτηκαν τα ξυλάκια ως ιατρικό υλικό κι ότι το καθένα είναι ένα ξεχωριστό έργο, ενώ πάνω σε κάποια γλωσσοπίεστρα τα παιδιά έγραψαν και τα ονόματά τους.

Ο πίνακας παραδόθηκε στον διοικητή της Νοσοκομειακής Μονάδας των Γιαννιτσών Ευάγγελο Λόγγο, ο οποίος και ευχαρίστησε τα παιδιά, αλλά και στη γιατρό που πραγματοποίησε τους εμβολιασμούς Θεοδώρα Γεωργιάδου. Τον διοικητή του νοσοκομείου και τη γιατρό ευχαρίστησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Αθανάσιος Επιτροπάκης.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.