Τελευταία Νέα:

Λάκης Βασιλειάδης: Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε περιοδεία στην Έδεσσα




Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε εχθές την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Έδεσσα. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Έδεσσας με τον Δήμαρχο κ. Δ. Γιάννου. Ο Δήμαρχος έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στη δημιουργία Μουσείου στην Έδεσσα. Η Υπουργός ήταν καταρχήν θετική, ωστόσο είπε ότι πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος, υπό προϋποθέσεις που θα θέσει η Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας, μετά από μελέτη και ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ. Ιωήλ στα γραφεία της Μητρόπολης και επίσκεψη στην παλαιά μητρόπολη, τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι και το σωζόμενο οθωμανικό τέμενος Γενί Τζαμί. Η Υπουργός ζήτησε να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το Τζαμί και τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ τόνισε πως πρέπει να ακολουθήσει και ευπρεπισμός του χώρου και της πλατείας στο Βαρόσι.

Η Υπουργός πραγματοποίησε επίσης αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγου Έδεσσας, όπου και πραγματοποιήθηκε επιτόπια σύσκεψη με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελ. Τσιγαρίδα και στελέχη του Υπουργείου. Η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε πως ξεκινούν άμεσα εργασίες καθαρισμού συντήρησης και ευπρεπισμού του χώρου και έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου του Λόγγου. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως αρχή της Αειφορίας είναι η διατήρηση και ανάδειξη των σωζόμενων ιστορικών κτηρίων και μνημείων, ώστε να είναι επισκέψιμα και ελκυστικά. Τέλος η Υπουργός μετέφερε ως ευχάριστο νέο την έγκριση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του βυζαντινού Κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσες:

«Στρατηγικός στόχος αναφορικά με την πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της Έδεσσας πρέπει να είναι η σύνδεση της παλαιάς με τη νέα πόλη και η δημιουργία ενός ενιαίου και ελκυστικού τουριστικού προϊόντος, που να συμπεριλαμβάνει και την αξιοποίηση του παλαιού Κανναβουργείου. Υποστηρίζω την προοπτική αυτή καθώς πιστεύω πως θα έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για την πόλη της Έδεσσας.»












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.