Τελευταία Νέα:

Ρωσία: Πρόστιμο 10,5 εκατ. ρουβλίων στην Google για απαγορευμένο περιεχόμενο




Επιβάλλονται συστηματικά πρόστιμα από την χώρα προς τις μεγάλες εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση των κανονισμών Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε σήμερα πρόστιμο στην εταιρεία Alphabet Inc's Google ύψους 10,5 εκατομμυρίων ρουβλίων (121.700 ευρώ) για παραβίαση των ρωσικών κανονισμών που αφορούν στην απομάκρυνση απαγορευμένου περιεχομένου, εν μέσω μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Η Ρωσία επιβάλλει συστηματικά πρόστιμα στις μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενη ότι δεν απομακρύνουν απαγορευμένο περιεχόμενο ενώ υποχρεώνει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να ανοίξουν γραφεία στη χώρα.

Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας έχει επιβάλει στην Google τρία διοικητικά πρόστιμα 4 εκατομμυρίων ρουβλίων, 1,5 εκατομμυρίων ρουβλίων και 5 εκατομμυρίων ρουβλίων αντίστοιχα.

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε την επιβολή των δύο πρώτων προστίμων, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, ενώ το γραφείο τύπου του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν δύο ακόμη υποθέσεις επιβολής προστίμων, οι οποίες επρόκειτο να εξετασθούν επίσης σήμερα.

Η Ρωσία έχει επιβάλει τον περασμένο χρόνο στην Google μια σειρά μικρών προστίμων, επειδή η εταιρεία δεν απομάκρυνε περιεχόμενο που η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο και επειδή δεν έχει τα δεδομένα των χρηστών της στη Ρωσία.

Δικαστήριο της Μόσχας με απόφαση του υποχρεώνει την Google να ξεμπλοκάρει το κανάλι που διαθέτει στο YouTube το τηλεοπτικό δίκτυο Tsargrad TV, ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό κανάλι που ανήκει στον επιχειρηματία Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, στον οποίο έχουν επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Η ακρόαση για την έφεση που έχει υποβληθεί έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Το κανάλι Tsargrad TV ανακοίνωσε χθες ότι εγκατέλειψε τις συνομιλίες με την Google, στην οποία ανήκει το YouTube και κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.


ΑΠΕ-ΜΠΕ



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.