Τελευταία Νέα:

Σε ποια μέρη θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους από 1 Σεπτεμβρίου




Δυσκολεύει η ζωή για τους ανεμβολίαστους πολίτες στην Ελλάδα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι εμβολιασμοί στη χώρα μας δεν έχουν κινηθεί στα επίπεδα που αναμενόταν όταν ξεκινούσε η επιχείρηση «Ελευθερία».
Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα πάνω από πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 51% του συνολικού πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι η ανοσία της αγέλης απέχει σημαντικά από την επίτευξή της.

Κάπως έτσι η κυβέρνησης ψάχνει να βρει τρόπους προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κι άλλοι πολίτες.

Ήδη ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του πριν από περίπου έναν μήνα ανακοίνωσε ότι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν το καλοκαίρι μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό το μέτρο θα λειτουργεί και μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα από την 1η Σεπτεμβρίου δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους πολίτες σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους των εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, καθώς θα παραμένουν αμιγείς. Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το εσωτερικό των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας απρόσκοπτα, δείχνοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός αλλά και κυβερνητικά στελέχη, δε θα αποφασιστεί νέο lockdown. Αυτό αποτελεί ένα σενάριο που είναι πολύ μακρινό για την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι δε πληρώσουν οι πολλοί για τους λίγους.

«Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει την Πέμπτη.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.