Τελευταία Νέα:

Μακρή: Ανεμβολίαστο 20 με 25% των εκπαιδευτικών – Ποιοι δεν θα μπορούν να διδάσκουν


«Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ».Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, ένα 20 με 25% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ διεμήνυσε ότι «όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Υπάρχει μέριμνα, διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, για να μη μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν καθηγητές. «Οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID» εξήγησε η υφυπουργός.

«Για τους εκπαιδευτικούς με δική τους ευθύνη είναι ξεκάθαρο» απάντησε εξάλλου ερωτηθείσα αν θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ οι ανεμβολίαστοι.

«Δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι που εμβολιάστηκαν» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι τα εξειδικευμένα μέτρα θα γίνουν έγκαιρα γνωστά, ενώ θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης στα σχολεία, πέραν των εμβολιασμών.

Ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός είναι μεγάλο όπλο, αλλά δεν αναιρεί τα άλλα μέτρα. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ενδεχομένως και τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, άκουσα στον ΣΚΑΪ την κ. Παγώνη να λέει ότι κακώς καταργήθηκε η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους, θα πάρουμε τις αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής».

«Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση… Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση πχ εκπαιδευτικός που νοσεί, ή παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση» υπογράμμισε η Ζέτα Μακρή.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.