Τελευταία Νέα:

Βάσεις 2021: Κι όμως, στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης δεν εισήχθη ούτε ένας φοιτητής!



Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, διαμορφώνεται το «παζλ» των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Μια από τις καινοτομίες του νέου συστήματος εισαγωγής του υπουργείου Παιδείας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι και η θέσπιση της  Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ΑΕΙ πολλοί υποψήφιοι.

Συνολικά 16 τμήματα δεν έχουν εισακτέους μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2021 από το υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία φέτος δεν έχει κανέναν εισακτέο, αφήνοντας κενές τις 108 θέσεις που είχαν ανακοινωθεί.

vaseis-arhitektoniki

Όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, υπάρχουν τμήματα που έχουν μηδενικούς υποψηφίους και πολλά τμήματα με υποψηφίους που δεν ξεπερνούν τους 3 και 4.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σχολών όπως Φυσικής Καβάλας με 11 επιτυχόντες σε 201 θέσεις, το Μαθηματικό Σάμου με 5 επιτυχόντες και 305 θέσεις, Επιστήμης διατροφής Λήμνου με 6 επιτυχόντες σε 106 θέσεις, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης με 3 επιτυχόντες σε 185 θέσεις, Μαθηματικών Καστοριάς με 6 επιτυχόντες σε 144 θέσεις, Περιβάλλοντος Λάρισας με 6 επιτυχόντες σε 113 θέσεις, Μαθηματικών Ηρακλείου με 31 επιτυχόντες σε 168 θέσεις, Αρχιτεκτόνων Πάτρας με 37 επιτυχόντες σε 96 θέσεις, Περιβάλλοντος, Μυτιλήνης με 5 επιτυχόντες σε 101 θέσεις, Νοσηλευτική 85 από 164, Γεωπονία Καλαμάτας 30 στους 152 και Λογιστική Κοζάνης 30 στις 301 προσφερόμενες θέσεις.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις βάσεις 

1. Βάσεις ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

2. Βάσεις ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ

3. ΓΕΛ ΕΠΑΛ Προτιμήσεις

4. Βάσεις ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ

5. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ αλλογενεις προτιμήσεις





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.