Τελευταία Νέα:

Θ. Τζάκρη: «Ήταν στραβό το κλίμα στο ΕΣΥ, το έφαγε και ο γάϊδαρος»


Επίσκεψη Θεοδώρας Τζάκρη στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης

              Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 25 Αυγούστου 2021 το Κέντρο Υγείας και το Εμβολιαστικό Κέντρο Κρύας  Βρύσης όπου είχε επαφές με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης επικρατεί προβληματισμός, καθώς τα προβλεπόμενα κενά βαρδιών, εξαιτίας της κορύφωσης της διαμάχης με τις κυβερνητικές επιλογές, προσεγγίζουν το 50%.

Αν η σκέψη των κυβερνώντων είναι, ότι,  με αυτές τις πολιτικές δημιουργείται  μια ακόμη «ευκαιρία» πρώτον για την κατάργηση μονάδων υγείας και υπηρεσιών και δεύτερον για την είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι σε τομείς με οριακή λειτουργία, όπως είναι οι πρωτοβάθμιες μονάδες περίθαλψης των αγροτικών περιοχών, το πλήγμα θα έχει ολοκληρωτικές συνέπειες όχι μόνο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά στην ύπαρξη των υπηρεσιών υγείας αυτών καθ΄αυτών.  Δηλαδή εάν σ’ ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Θεσσαλονίκη αυτή η κατάσταση οδηγήσει πχ τα 25 ασθενοφόρα βάρδιας του ΕΚΑΒ να μειωθούν σε 15, σε μια περιοχή που διαθέτει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αυτό στην πράξη σημαίνει κανένα ασθενοφόρο σε κάποιες βάρδιες.

Ως εκ τούτου οφείλει  η 3η Υγειονομική Περιφέρεια να παρουσιάσει  αναλυτικά και εγκαίρως το πλάνο της για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής, προτού βρεθούμε σε ακόμη πιο αυξημένες υγειονομικές ανάγκες, εξαιτίας της επέλασης του 4ου κύματος.  Μάλιστα η προετοιμασία αυτή θα πρέπει να είναι επαρκής για να προετοιμάσει ακόμη και τα χειρότερα των ενδεχομένων.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς στην Πέλλα  δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία από τα σημερινά στοιχεία, όπου φαίνεται ότι σχεδόν έχουν εξαφανιστεί αυτοί που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και αναμένουν να εμβολιαστούν με την δεύτερη και δεύτερον ότι ο νομός Πέλλας υπολείπεται του εθνικού μέσου όρου σημαντικά, γεγονός που εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους.

Η κ. Τζάκρη δήλωσε την αλληλεγγύη της στον αγώνα των υγεονομικών και στην αγωνία τους για τις επιδημιολογικές εξελίξεις και παρότρυνε τους πολίτες του νομού Πέλλας να εμβολιαστούν εγκαίρως.-


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.