Τελευταία Νέα:

Πότε θα πληρωθεί το ΚΕΑ, επίδομα στέγασης και τα προνοιακά



Λεφτά στους λογαριασμούς τους θα δουν τέλος του μήνα οι δικαιούχοι προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Ανάμεσά τους θα καταβληθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) καθώς και το επίδομα ενοικίου, επίδομα γέννας κ.α.
Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν:

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
- Επίδομα Στέγασης
- Επίδομα γέννησης
- Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
- Στεγαστική Συνδρομή
- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
- Σύνταξη Υπερηλίκων

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21. Το επίδομα παιδιού ανήκει στα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και καταβάλλεται κάθε δύο μήνες στους δικαιούχους.

Προκειμένου να γίνεται δικαιούχοι θα πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα του opeka.gr,με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Ποιοι το δικαιούνται

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής και της αίτησης.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για τη διευκόλυνση σας στην υποβολή της αίτησης Α21 ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει τα ακόλουθα: Οι ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας που καταχωρούνται στην Αίτηση –υπεύθυνη δήλωση (Α21), πρέπει να είναι έγκυροι.






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.