Τελευταία Νέα:

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Κολοκούρη: Εσείς τον αναβαθμίσατε μετά το Μάτι - Δόθηκαν τα ΦΕΚ στην δημοσιότητα




Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Η αντιπαράθεση ξέσπασε το μεσημέρι μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με φόντο την τραγωδία στο Μάτι και τους κυρίους Κολοκούρη και Τσουβάλα και συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με ανακοινώσεις απαντήσεις και ανταπαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κόντρα των δύο κομμάτων ολοκληρώθηκε (προς το παρόν) με την δημοσίευση από τη ΝΔ των δύο ΦΕΚ που υπέγραψαν το 2019 οι Πάνος Σκουρλέτης και Όλγα Γεροβασίλη για την προαγωγή του νυν αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Κολοκούρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ορισμό του 6 μήνες μετά το Μάτι σε Υπαρχηγό του Σώματος.

Το χρονικό της αντιπαράθεσης

Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι για τις αιτιάσεις του Αλ .Τσίπρα ότι όχι μόνο κράτησε αλλά αναβάθμισε πρόσωπα που εκείνος, ως πρωθυπουργός, είχε διώξει μετά το Μάτι, απάντησε αρχικά: «Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε». Οταν η δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι αναφέρεται στον κ. Κολοκούρη και στον κ. Τσουβάλα, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, εξ όσων γνωρίζω, έχει γίνει Υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, ακολουθώντας την φυσική επετηρίδα, έγινε Αρχηγός. Φαντάζομαι ότι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Αντιδρώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «αναπαραγωγή fake news σε ζωντανή μετάδοση».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κ. Τσουβάλα και Κολοκούρη μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως επιχειρησιακά υπεύθυνους» και «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν». Σε νεότερη δήλωση, έχει αφαιρεθεί η φράση «ως επιχειρησιακά υπεύθυνους».

Η τελική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί η Ν.Δ. αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, «ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση. Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν».

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε συνέχεια στην κόντρα σχετικά με την εξέλιξη του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στέφανου Κολοκούρη (σημερινού αρχηγού του Σώματος), μετά το Μάτι, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για fakenews.

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα έσπευσε μάλιστα να δώσει στη δημοσιότητα τα ΦΕΚ που αποδεικνύουν ότι ο κ. Κολοκούρης είχε προαχθεί επί διακυβέρνησης Τσίπρα σε υποστράτηγο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, και έξι μήνες μετά προήχθη σε αντιστράτηγο και υπαρχηγό Α' της Πυροσβεστικής.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι, αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α'. Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη, η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ προαγωγής Κολοκούρη σε υποστράτηγο 9.8.18

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ προαγωγής Κολοκούρη σε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.