Τελευταία Νέα:

Δεκάδες πελαργοί νεκροί στους δρόμους της Αττικής – Τα «αόρατα» θύματα των πυρκαγιών



Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την καταστροφή που προκάλεσαν οι δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Οι φλόγες στο πέρασμά τους κατέστρεψαν εκατοντάδες μέτρα δασικών εκτάσεων, παρέσυραν ζωές, κόπους χρόνων και όνειρα.

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και δεν σταματά μόνο στα ζώα που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των πυρκαγιών. Τον θάνατο δεκάδων πελαργών προκάλεσαν εμμέσως οι πυρκαγιές στην Αττική. Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ εξέπεμψε «σήμα SOS», ανεβάζοντας φωτογραφίες από τραυματισμένους και νεκρούς πελαργούς στο Facebook.

Τα περισσότερα νεκρά πουλιά βρέθηκαν σε Βριλήσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Χαλάνδρι –  όλα από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή σε πυλώνες διανομής μέσης τάσης.

Συνήθως δεν σταθμεύουν εκεί, πάνε κατ’ ευθείαν στην παράκτια ζώνη της Αττικής, από Λαύριο μέχρι και Βάρκιζα-Βουλιαγμένη. Αλλά το χάος με τη φωτιά, τους καπνούς, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα τα αποπροσανατόλισε τα πουλιά και τους προκάλεσε πανικό.

Από τις 6 Αυγούστου η ΑΝΙΜΑ προειδοποιούσε για τους κινδύνους που διέτρεχαν τα μεγαλόσωμα πουλιά και ζητούσε από τους πολίτες να στέλνουν στίγμα και φωτογραφίες, ώστε να εντοπιστούν οι πιο επικίνδυνοι πυλώνες και να ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να τους μονώσει.

Η σχετική ανάρτηση:

Τι να κάνεις αν εντοπίσεις πελαργό 

Αν εντοπίσεις νεκρό πελαργό στείλε φωτογραφία και στίγμα, για να μπορέσει ο οργανισμός να εντοπίσει τους πιο επικίνδυνους πυλώνες και να ζητήσει από τη ΔΕΔΔΗΕ να τους μονώσει.

Αν εντοπίσεις ζωντανό πελαργό τραυματισμένο, κάλεσε άμεσα στο 6972664675.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.