Τελευταία Νέα:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ο ρόλος του κατηγορούμενου επιχειρηματία και το «σερφάρισμα» στα ορφανοτροφεία


Νέα συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία για την απαγωγή και κακοποίηση του δεκάχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2020, μια υπόθεση που συγκλόνισε και συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο.
Προκύπτει ότι η 33χρονη απαγωγέας, Ειρήνη Μούρθου, είχε επαφές με επιχειρηματία της συμπρωτεύουσας, ο οποίος και γνώριζε για την απαγωγή του ανήλικου κοριτσιού αλλά και χρηματοδοτούσε την κατηγορούμενη με χρηματικά ποσά κατά την διάρκεια της σχέσης τους.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας με δραστηριότητα στον εφοπλιστικό χώρο, κατηγορείται ότι ενεργώντας με πρόθεση, παρείχε οποιαδήποτε συνδρομή στην απαγωγέα, πριν από την τέλεση και κατά την τέλεση της πράξης που διέπραξε. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, παρείχε βοήθεια στην Ειρήνη Μούρθου με σκοπό να μεταχειριστεί η ίδια την ανήλικη σε «ανήθικες ασχολίες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Μέσα στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του εμπλεκόμενου στην υπόθεση επιχειρηματία, αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους πρόκειται να καθίσει σύντομα στο εδώλιο του κατηγορούμενου, για την πράξη της απλής συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 11-6-2020 ως 13-6-2020 κι ενόσω η δράστης , έχοντας απαγάγει την ανήλικη Μαρκέλλα, την κατακρατούσε παράνομα, εκείνος έχοντας πρόθεση και γνωρίζοντας την εκ μέρους της Ειρήνης Μούρθου τέλεση της παράνομης πράξης της αρπαγής, παρείχε υλική και ψυχική συνδρομή σε αυτήν, πηγαινοερχόμενος επανειλημμένως από το σπίτι του στο διαμέρισμα της, στηρίζοντας την ψυχολογικά, προμηθεύοντας την με χρηματικά ποσά. Μάλιστα, αν και γνώριζε ότι η 33χρονη είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το ανήλικο κορίτσι στο πρατήριο καυσίμων, στην συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη και να αποχωρήσει, καθιστώντας την 10χρονη αβοήθητη, εκείνος προτίμησε να στηρίξει την απαγωγέα ψυχολογικά παραμένοντας στο σημείο.
« Ντρέπομαι πολύ για όλα αυτά»

Ο επιχειρηματίας στην απολογία του, επιχείρησε να διαχωρίσει τον εαυτό του από την υπόθεση της απαγωγής, δηλώνοντας εξοργισμένος με τον εαυτό του.

«Με την κ. Μούρθου γνωριστήκαμε μέσω του ιστότοπου «κάνε σεξ» σε αγγελίες για ερωτική συνεύρεση, μετά το καλοκαίρι του 2019. Εξ όσων μου είχε πει τότε ήταν ακόμα παντρεμένη, γιατί από συζητήσεις που είχαμε κάνει, μου είχε δώσει το τηλέφωνο για να επικοινωνούμε. Είπε ότι ο σύζυγος της γνωρίζει ότι εκδίδεται» αναφέρει στην απολογία του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας. Και συνεχίζει παρακάτω: « Εγώ πήγα στην Καλαμαριά για να τις αφήσω τα προσωπικά της αντικείμενα που είχε στο σπίτι μου. Από κάποιο σημείο και μετά, μέσα στην καραντίνα έγιναν οι συναντήσεις μας πιο συχνές και επειδή άρχισε να μου παράσχει και υπηρεσίες καθαριότητας και φαγητού, ξεκίνησε να περνάει περισσότερο χρόνο στο σπίτι μου πάντα επί πληρωμή και να αφήνει τα προσωπικά της αντικείμενα στο σπίτι μου, όπως το laptop, που της το επέστρεψα το πρώτο βράδυ».

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίζεται, η 33χρονη του μίλησε για την Μαρκέλλα. « Μου μίλησε για μια κοπέλα στην παλιά της γειτονιά, την Μαρκέλλα, που τη συνδύαζε με γεγονότα κακοποίησης και ήθελε να βοηθήσει. Είπε για μια κοπέλα που βίωνε κακοποίηση και συνέκρινε το κοριτσάκι με το δικό της παρελθόν. Κάποιο βράδυ στη τηλεόραση, είδα το Amber Alert, είδα την περιοχή της Τούμπας και συγκλονίστηκα. Πήρα τα πράγματα της, την βρήκα και την εκλιπαρούσα να αφήσει το παιδί. Από τη τηλεόραση έμαθα τι έγινε. Η Ειρήνη εκδιδόταν εκείνη την περίοδο με άλλους πελάτες. Μάλιστα και εγώ πήγαινα σε άλλα διαμερίσματα. Η αμοιβή για την ερωτική συνεύρεση ήταν 150 ευρώ και δίωρα, τρίωρα, πεντάωρα. Αργότερα όταν άρχισε να μου προσφέρει και υπηρεσίες φαγητού και καθαριότητας, έφτανα να της δίνω και 700 ευρώ. Μέσα στη καραντίνα οι επαφές μας ήταν πολύ περισσότερες . Βρισκόμασταν δυο τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα επί πληρωμή. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι θα έκανε κακό στο κορίτσι που πήρε. Πίστευα ότι το πήρε για να το σώσει και έκανε λάθος χειρισμό των ενεργειών της. Είδα σοκαρισμένος ότι έγιναν συνευρέσεις με ενήλικες στο σπίτι μου. Είχε κλειδιά λόγω των υπηρεσιών καθαριότητας που μου παρείχε. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχα καταλάβει για μια γυναίκα πονεμένη και κακοποιημένη και όχι για μια γυναίκα που θα μπορούσε να παραπλανήσει άτομα. Μου έδειχνε ότι είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του και προσπαθεί να επιβιώσει. Το σεξουαλικό κομμάτι ήταν στο επαγγελματικό επίπεδο και είχε τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να προσφέρει αυτά που ζητούσα σε σεξουαλικό επίπεδο. Εγώ τις έδινα χρήματα μόνο για τις συναντήσεις μας και για τις υπηρεσίες που μου προσέφερε στο σπίτι. Συνολικά σε όλο το εύρος της γνωριμίας μας πιστεύω ότι της έδωσα περίπου 10.000 ευρώ».

Τα όπλα

Αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του κατά την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών Αρχών, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι υπήρχε μόνο ένα σύγχρονο όπλο για το οποίο κατέχει σχετική άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ενώ τα υπόλοιπα όπλα που εντοπίστηκαν στην οικεία του, αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια που αγοράστηκαν με την πάροδο ετών, από ταξίδια του στο εξωτερικό λόγω της εργασίας του, στον τομέα της ναυτιλίας. « Εκτίθεντο απλώς εντός βιτρίνας στο σπίτι μου και ουδέποτε έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως απέδειξε η σχετική βαλλιστική έρευνα» ανέφερε στην απολογία του. Και πρόσθεσε πως, « είναι αθλητής της σκοποβολής» προσκομίζοντας τη σχετική βεβαίωση από την Σκοπευτική Ομοσπονδία της Ελλάδας.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο επιχειρηματίας, υποστηρίζει ότι ουδέποτε ήρθε με οποιοδήποτε τρόπο σε επαφή με την ανήλικη καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στην οικεία της κατηγορούμενης και ουδέποτε βοήθησε την Μούρθου με οποιοδήποτε τρόπο κατά το διάστημα που η Μαρκέλλα βρισκόταν υπό τη δική της εξουσία. « Ουδέποτε εισήλθα στην οικεία της Μούρθου κατά το ίδιο διάστημα ούτε και η ίδια εισήλθε στην δική μου οικία» λέει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

Το «σερφάρισμα» στα ορφανοτροφεία

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΘΕΜΑ, η 33χρονη απαγωγέας , η οποία είχε χάσει την επιμέλεια της κόρης της από το 2020, πραγματοποιούσε αναζητήσεις στο διαδίκτυο, στις σελίδες ορφανοτροφείων της Βορείου Ελλάδας αναζητώντας στοιχεία, πληροφορίες και διευθύνσεις. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του κατηγορητηρίου, οι σχετικές αναζητήσεις, «εύλογα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφορούσαν στην αναζήτηση ανήλικου θύματος, το οποίο εν τέλει η Μούρθου βρήκε στο πρόσωπο της 10χρονης Μαρκέλλας, την οποία γνώριζε από παλαιότερα, καθώς διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία στην Τούμπα».

Συγκεκριμένα:

Στις 6/2/2020 πραγματοποιεί αναζήτηση «ορφανοτροφεία Θεσσαλονίκης», «Ορφανοτροφεία Ξάνθης» και «χαμόγελο του παιδιού Θεσσαλονίκης». Παράλληλα επισκέπτεται τις ιστοσελίδες των ορφανοτροφείων «Μέλισσα», «Ορφανοτροφείων θηλέων Ξάνθης», «Εθνικό Ορφανοτροφείο Θηλέων Ξάνθης» και τις ιστοσελίδες άλλων σχετικών ιδρυμάτων.

Στις 27/3/2020 μπαίνει στη σελίδα του ιδρύματος " Χατζηκυριακου Ορφανοτροφείο Θηλέων”, ενώ έχει κάνει αναζήτηση στο google «ορφανοτροφεία Ελλάδα» και έχει επισκεφτεί σχετική ιστοσελίδα με τον κατάλογο ορφανοτροφείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Την 1/4/2020, πραγματοποιεί αναζήτηση με τη φράση «πως μπορώ να υιοθετήσω παιδί από το Χαμόγελο του Παιδιού και ακολούθως πραγματοποίησε αναζητήσεις σε άρθρα σχετικά με την υιοθεσία.

Την 13/5/2020 πραγματοποιεί νέα αναζήτηση με την φράση «κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική». Επισκέπτεται την ιστοσελίδα των παιδικών κατασκηνώσεων « Γλάροι» και «Τσαφ Τσουφ Express – Παιδική κατασκήνωση και “Skouras Camp” στην Χαλκιδική.

Την 19/5/2020 πραγματοποιεί αναζήτηση με τη φράση «που πάνε τα ορφανοτροφεία κατασκήνωση και την 5/6/2020, αναζήτηση « εκδρομές σχολείων 2020.

Την 7/6/2020 σερφαρει στο διαδίκτυο με τη φράση «κατασκηνώσεις Χαλκιδική» και «νέα σκιώνη χαλκιδικής» και μάλιστα έχει προβεί και σε αναζήτηση χάρτη από Google maps για τη συγκεκριμένη περιοχή στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου υπάρχουν παιδικές κατασκηνώσεις.

Η δικηγόρος της οικογένειας της Μαρκέλλας: « Επιβεβαιωθήκαμε»

Στο ΘΕΜΑ μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου κοριτσιού, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία έκανε λόγο για πλήρη επιβεβαίωση των ισχυρισμών της πολιτικής αγωγής περί της ύπαρξης τρίτου προσώπου πίσω από την απαγωγή.

«Η πολιτική αγωγή από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της κατηγορουμένης υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη αποκλείεται να έδρασε μόνη της. Ο σχεδιασμός, η εκτέλεση αλλά και το σχέδιο διαφυγής της θύμιζε σενάριο καλοστημένης χολιγουντιανής ταινίας. Σε συνδυασμό τώρα με την χρη ματική άνεση που φάνηκε να διαθέτει η κατηγορούμενη Και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη και την αποφασιστική σημασία καταθέση της ανήλικης, Ξεκαθάρισαν οι ενδείξεις για τη συμμετοχή και άλλου προσώπου . ( Κατά την δική μου άποψη περισσότερα του ενός ) Παραταύτα η ελλιπής ανταπόκριση των αρμοδίων λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τέλμα την ανάκριση αναφορικά με άλλα πρόσωπα»

Και πρόσθεσε: «Χρειάστηκε αιτηση της πολιτικής αγωγής για επιστροφή της δικογραφίας στην κυρία ανάκριση ώστε να συσχετιστεί η αστυνομική έρευνα για το φερόμενο συνεργό, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2020 και ολοκληρώθηκε, Με την παραπομπή του ανω για άλλα αδικήματα. Αξιοπερίεργο είναι ότι τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του συνεργού ταυτίζονται εν μέρει με τα ευρήματα στο σπίτι της βασικής κατηγορούμενης . Παραταύτα και με το χρόνο της προσωρινής κράτησης της βασικής κατηγορουμένης να πιέζει αμείλικτα εισάγεται ( Αναμένεται και η έκδοση βουλεύματος) Στο αρμόδιο δικαστήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση που Συγκλόνισε την Ελλάδα και αποτελεί μοναδική για τα χρονικά, με δύο κατηγορούμενους , Ο ένας πως αυτουργός και ο έτερος ως ο συνεργός, Σε αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών Προκειμένου να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες. Πίστη στο ρόλο της πολιτική αγωγή προχώρα σε αίτηση επιστροφής μέρος της δικογραφίας αναφορικά με Με το συγκατηγορούμενό διότι έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως με άρση τηλεφωνικού απορρήτου και των ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών και συνομιλιών. Μία τόσο συγκλονιστική και σοβαρή υπόθεση, που αφορά ανήλικη μαθήτρια σε τέτοια τρυφερή ηλικία , Που αφορά το κάθε παιδί που μπορεί να γίνει θύμα, Δεν έλαβε ως τώρα την πρέπουσα δικανική αξιολόγηση . Ευχόμαστε με τη βοήθεια όλων να μην υπάρξουν ξανά άλλα παιδιά σε μία φωτογραφία με αποτυπωμένη τη λέξη: missing».



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.