Τελευταία Νέα:

Δείτε που γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες… Τεμπελιάς



Ούτε κόπος, ούτε… στάλα ιδρώτα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ούτε κάποια ιδιαίτερη ικανότητα απαιτείται, όμως.

Ο λόγος για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες Τεμπελιάς», που διοργανώνονται για 10η χρονιά στο Μαυροβούνιο.

Τι καλούνται να κάνουν οι επίδοξοι… Ολυμπιονίκες; Απλά, να είναι… ξαπλωμένοι!

Η αναμφίβολα πρωτότυπη ιδέα προέκυψε από το μύθο ότι ο κόσμος στο Μαυροβούνιο είναι τεμπέλης.

«Στα Βαλκάνια κυκλοφορούν, μάλιστα, πολλά ανέκδοτα που αναπαράγουν αυτό το στερεότυπο για την τεμπελιά. Έτσι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τον διαγωνισμό», δηλώνει ο Milos Blagojevic, ένας από τους οργανωτές. 

Οι όροι συμμετοχής και το έπαθλο

Οι συμμετέχοντες, που φτάνουν και από το εξωτερικό, καλούνται να ξαπλώσουν και φέτος αναπαυτικά στον υπνόσακο και να μην κάνουν απολύτως τίποτα.

Ο διαγωνιζόμενος, που θα καταφέρει να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κερδίζει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό, ύψους 300 ευρώ.

Σε σχέση με τους προηγούμενους διαγωνισμούς, μάλιστα, ο φετινός έχει μια «θεμελιώδη» διαφορά: Eπιτρέπεται η… τουαλέτα!

«Συμμετέχοντες άντεξαν έως και 52 ώρες ξαπλωμένοι, χωρίς να σηκωθούν. Φέτος, κάθε 8 ώρες μπορούν να σηκώνονται και να πηγαίνουν τουλέτα», είπε χαρακτηριστικά ο Blagojevic. 

«Ο διαγωνισμός έχει ενδιαφέρον. Είναι, επίσης, μια ψυχολογική δοκιμασία. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες, φέτος, είχαν τρέξει μαραθώνιο. Και όπως είπαν, ήταν πιο δύσκολο να είσαι ξάπλα από το να τρέχεις σε μαραθώνιο», εξήγησε.

Όπως ήταν φυσικό, ο διαγωνισμός τράβηξε την προσοχή εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές και από το εξωτερικό.

Και εμάς, τους Έλληνες, πάντως, την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, «τεμπέληδες της Ευρώπης» μας αποκαλούσαν. Ε, δεν το κάναμε και Ολυμπιακό άθλημα…

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.