Τελευταία Νέα:

ΕΦΚΑ Αριδαίας: Ερωτηματικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Έδεσσα


Τελικά εδώ και 2 χρόνια ακούγαμε από επίσημα χείλη ότι ο ΕΦΚΑ Αριδαίας θα υποβαθμιστεί , θα κλείσουν οι οθόνες και οι πολίτες θα τρέχουν στην Έδεσσα για να εξυπηρετηθούν , αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε !!

Αντιθέτως σημειώθηκαν κάποια ευτράπελα σχετικά με τις μετακινήσεις υπάλληλων όπου παίχτηκε "πόκερ" στις πιέσεις ποιοι τελικά υπάλληλοι θα μετακινηθούν στην Έδεσσα. 

Συγκεκριμένα

Από το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Μισθωτών Αριδαίας την εβδομάδα αυτή (από 10/8/2021) μετακινήθηκαν δυο υπάλληλοι στην οργανική μονάδα της Τοπικής Δ/νσης Α’ Πέλλας στην Έδεσσα, με πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο της επιλογής τους.

Συγκεκριμένα μετακινήθηκε έγγαμος υπάλληλος με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας, και τέκνο που σπουδάζει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, έναντι υπαλλήλων με λιγότερη προϋπηρεσία και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα άρθρ. 67 παράγ. 3 δεν ελήφθη υπόψη κανένα από τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που αναγράφονται σε αυτόν.

Επίσης με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες μας, είχαν εκδοθεί αρχικά αποφάσεις τοποθέτησης άλλων υπαλλήλων που στη συνέχεια ανακλήθηκαν !!! άραγε γιατί ; 

Οπότε τίθενται εύλογα κάποια ερωτήματα σχετικά με τις μετακινήσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων: 

Ερώτημα 1. Γιατί ανακλήθηκαν οι αρχικές τοποθετήσεις των υπαλλήλων και επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι?

Ερώτημα 2. Γιατί δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Ερώτημα 3. Γιατί δεν μετακινήθηκαν υπάλληλοι σχετικοί με αντικείμενο τον συντάξεων που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΦΚΑ.      

Ερώτημα 4. Τι είδους αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ πετυχαίνετε σε μία νεοσύστατη Διεύθυνση της Έδεσσας με την μετακίνηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων ; 

Συνεπώς το κατάστημα ΕΦΚΑ θα συνεχίζει να λειτουργεί και μάλιστα αναβαθμισμένο απ' ότι καταλαβαίνουμε αλλά η επιλογή υπαλλήλων μπορεί να έγινε με βάση της ανάγκες της υπηρεσίας , αλλά το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις επιλογές .. 

Με λίγα λόγια όλη η ιστορία με το θέμα του ΕΦΚΑ Αριδαίας έγινε για να μετκινηθούν 2 υπάλληλοι; 

Η δική μας άποψη είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ κανένας υπάλληλος , ισα ισα να ενισχυθεί το κατάστημα Αριδαίας με περισσότερους υπαλλήλους για να υπάρχει και η καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους πολίτες.



-------------------------

To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.