Τελευταία Νέα:

Μια άλλη άποψη για τις ανεμογεννήτριες στις δασικές ή πυρόπληκτες εκτάσεις που έχει ενδιαφέρον - "Για τα συναισθηματικά ποστ που βλέπω με τις ανεμογεννητριες"

 

//Δημοσιεύουμε το κείμενο του Δ.Π. σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις πυρόπληκτες  ή δασικές εκτάσεις ως μια άποψη πολίτη που θα ήθελε να ακουστεί χωρίς υποχρεωτικά να υιοθετούμε όλο το κείμενο.

"Για τα συναισθηματικά ποστ που βλέπω με τις ανεμογεννητριες".

1ον, άδεια δίνεται για αιολικά ενω υπάρχει το δάσος. Αν καεί το δάσος το πιθανότερο να μπλέξουν περισσότερο αφού όλες οι περιοχές είναι αυτομάτως αναδασωτέες.

2ον, τα αιολικά δημιουργούν δρόμους που δρουν σαν αντιπυρικές ζώνες και για πρόσβαση οχημάτων (άρα και πυροσβεστικων), ενώ έχουν και "πλατείες" που μπορείς να σταθείς σε μια φωτιά.

3ον, όλες αυτές οι επενδύσεις 100νταδων εκατομμυρίων έχουν συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου της περιοχής. Ταυτόχρονα γίνονται επενδύσεις για δασοπροστασία και έγκαιρη ειδοποίηση.

Κάνεις δεν θέλει να χάσει επένδυση εκατομμυρίων.

Έχουν μέχρι και κάμερες που αναγνωρίζουν τα πουλιά και τα τρομάζουν για να αλλάξουν πορεία ή ακόμα και φρενάρουν τους έλικες αν το πουλί δεν φύγει.

Επίσης αν δεν θέλουμε αιολικά στα βουνά, φωτοβολταϊκά στις πλαγές, λιγνίτη στη Κοζάνη, εργοστάσια φυσικού αέριου και γενικώς δεν θέλουμε τίποτα, να πάρουμε ένα ποδήλατο να το βάλουμε στη μέση στου σαλονιού και να κάνουμε πετάλι με ένα δυναμό. Παράγουμε 250 βατ την ώρα, σε 10 ώρες μπορούμε να βάλουμε μια ώρα πλυντήριο. Αν αντέχουν τα πνευμόνια.

Εκτός αν είμαστε οικολόγοι του "ας γ@μηθει το σύμπαν στη Κοζάνη, αρκεί να μη βάλουν αιολικά στις βουνοκορφές και στα ερημονήσια" ή "ας εισάγουμε το ρεύμα από τους άλλους, πχ από τα πυρηνικά στη Βουλγαρία".

Για πυρηνικά εργοστάσια που θα ήταν σωτήρια για τη χώρα μας φυσικά δε το συζητάμε, θα κατεβαίναμε σε διαδηλώσεις. Αρκεί να έχουν οι γείτονες τα αρχαία δικά τους, νομίζουμε ότι θα την γλυτώσουμε σε ατύχημα.

Α, τώρα που θα έρθει ο λογαριασμός στο τέλος του καλοκαιριού και θα δουμε πόσο έχει η Μεγαβατώρα, θα καταλάβουμε ότι το τσαμπα δεν υπάρχει. Το ρεύμα από κάπου παράγεται. Και στοιχίζει.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.