Τελευταία Νέα:

Οι 11 περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης


Χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης καταγράφονται σε Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία.
Προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού θα αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσουν και οι ιδιώτες γιατροί και οι παιδίατροι καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος με τους ιδιώτες επαγγελματίες υγείας για δυνατότητα εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με τον κ. Μ. Θεμιστοκλέους, οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 12.080.000.
Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 6.415.000 πολίτες, δηλαδή το 61,1% του γενικού πληθυσμού και 70,5% του ενήλικου πληθυσμού. Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 6.060.000 πολίτες, δηλαδή το 57,7% του γενικού πληθυσμού και 67,2% του ενήλικου πληθυσμού.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.