Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη – Γονείς σπεύδουν να πάρουν τους εγκλωβισμένους μαθητές – Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές


Εγκλωβισμένοι μαθητές υπάρχουν σε αίθουσες των ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, στα σχολεία όπου σημειώθηκαν νέα επεισόδια το πρωί της Τετάρτης μετά τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων, που στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, στην αντιφασιστική συγκέντρωση των φοιτητών.

Τρομοκρατημένοι γονείς μαθητών σπεύδουν στο σχολικό συγκρότημα για να διαπιστώσουν αν είναι καλά τα παιδιά τους. «Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος το τι θα γίνει με τα παιδιά μας στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά γονέας μαθήτριας της Ά Λυκείου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

«Πρέπει να είναι και μαθητές αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά πρέπει να μπαίνουν και άλλα άτομα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι βγαίνουν από την τάξη για να πετάξουν και ξαναμπαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό μου εδώ πέρα», κατέληξε.

Δύο τραυματίες μαθητές

Αρκετά παιδιά έχουν αποχωρήσει από το σχολείο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια.  Δύο τραυματίες μαθητές κλήθηκε να παραλάβει το ΕΚΑΒ από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο πέριξ του σχολείου, το πρωί της Τετάρτης. Προς το παρόν είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν οι δύο μαθητές.

Οι δηλώσεις γονέα έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Μαθήτρια κατήγγειλε επίθεση από κουκουλοφόρους μέσα στο σχολείο

Μαθήτρια στο ένα από τα δύο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από τους κουκουλοφόρους μέσα στο σχολείο. Η κοπέλα, μέλος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, είχε δηλώσει πως αυτοί που επιτέθηκαν χτες στους φοιτητές ήταν ακροδεξιά στοιχεία, και αυτό προφανώς τους ενόχλησε.
Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Για οργανωμένη επίθεση από ομάδες φασιστών κατά των φοιτητών και των αντιφασιστικών οργανώσεων και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγγέλλει ο Γιάννης Βασιλειάδης, γραμματέας της ΚΝΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτές οι ομάδες επί δύο ημέρες, εχθές και σήμερα πιο οργανωμένα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα κατά των φοιτητών και άλλων φορέων που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών. Όπως σημειώνει οι κουκουλοφόροι δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές αλλά είναι «ακροδεξιά, φασιστικά και χουλιγκάνικα στοιχεία».

Ο ίδιος καταγγέλλει την Αστυνομία καθώς όπως λέει δεν προστάτεψε τους φοιτητές, αντίθετα έριξε στους ίδιους χημικά, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνη στις διευθύνσεις των σχολείων καθώς όπως είπε δεν κατονομάζουν αυτά τα άτομα για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι μαθητές.

«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Έχει ευθύνη η διεύθυνση του σχολείου και η αστυνομία που τα επιτρέπει αυτά. Άγνωστοι που κάνουν τους μαθητές, ακραία στοιχεία που πρόσκεινται στη Χρυή Αυγή όπως μας είπαν οι ίδιοι όταν τους ρωτήσαμε το γιατί, μπαίνουν πάνω από τα κάγκελα και πετούν βόμβες μολοτοφ, πέτρες, προς γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από το σχολείο. Μας είπαν «είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής και θέλουμε να διώξουμε τους διαδηλωτές»», είπε ο Θανάσης Κοκωνάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Καταγγελία για τη χθεσινή επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση έχει κυκλοφορήσει και η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο από το MEGA για ό, τι συμβαίνει στη Σταυρούπολη

Να σημειώσουμε ότι οι κουκουλοφόροι νωρίτερα πέταξαν αντικείμενα, πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά της συγκέντρωσης των φοιτητών, έξω από το σχολείο.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης

Συλλαλητήριο στις 18:30 στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη, διοργανώνουν μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και φοιτητικών συλλόγων. Καλούν σε μαζική συμμετοχή τους μαθητές, για να απομονωθούν τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.

«Δεν ξεχνάμε πως ένα χρόνο πριν, το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της πόλης έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα ότι οι φασίστες ανήκουν στην φυλακή, στη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων την ημέρα της καταδίκης των χρυσαυγιτών.

Με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα που δίνει τις μάχες στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με τη νεολαία στα πανεπιστήμια, έχουμε την δύναμη να τους βάλουμε ξανά φρένο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.