Τελευταία Νέα:

Πως θα δηλώνουν το αρνητικό τεστ COVID 19 οι ανεμβολίαστοι για να πάνε στην δουλειά τους



Αλλάζει η ζωή των ανεμβολίαστων πολιτών από την Δευτέρα 13/09/2021. Οι εν λόγω πολίτες θα πρέπει σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα τους ακόμη και για να πάνε στην εργασία τους να εκδίδουν βεβαίωση αρνητικού τεστ COVID 19 από το gov.gr
Συγκεκριμένα οι ανεμβολίαστοι πολίτες ακόμη και για να προσέλθουν στην εργασία τους θα πρέπει να έχουν εκδώσει βεβαίωση αρνητικού rapid τεστ κορωνοϊού COVID 19 το οποίο θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει υποχρεωτικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο.

Η βεβαίωση αρνητικού τεστ μπορεί να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test) που κάνατε μέχρι και ένα μήνα πριν.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ένα εργαστηριακό τεστ (rapid), με δική τους ευθύνη αλλά και δικά τους έξοδα. Ο εργοδότης υποχρεούται να αρνηθεί την προσφορά εργασίας από τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που δεν τηρεί την υποχρέωση των διαγνωστικών ελέγχων.


Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά test την εβδομάδα ενώ το ίδιο ισχύει και σε εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 20 ευρώ την εβδομάδα ή από 80 ευρώ τον μήνα για να συνεχίσουν να εργάζονται.

Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες που θα χρησιμοποιήσουν πλοίο, ΚΤΕΛ, τρένο ή αεροπλάνο. Επίσης και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει rapid test 48 ώρες πριν την επιβίβαση τους και πλέον δεν θα αρκεί το χαρτί του διαγνωστικού αλλά θα πρέπει να εκτυπώνουν την βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr.

Πως βγαίνει η βεβαίωση από το gov.gr

Για την βεβαίωση θα χρειαστούν:

τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
τον ΑΜΚΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος αρνητικού τεστ στο Μητρώο ασθενών COVID 19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Η βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Για την έκδοση εισέρχεστε στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

Πατήστε την είσοδο στην υπηρεσία όπως αποτυπώνεται στην παρακάτω εικόνα



Αφού εισάγεται τους κωδικούς taxisnet θα πρέπει να επιλέξετε αν η βεβαίωση αφορά εσάς ή το παιδί σας. Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία αυτή αφορά και τα ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών.






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.