Τελευταία Νέα:

Μετακίνηση εκτός νομού -Αργία 28ης Οκτωβρίου: Τι ισχύει για όσους ταξιδέψουν


Ευκαιρία σε ορισμένους προσφέρει η αργία της 28ης Οκτωβρίου την επόμενη Πέμπτη για μια γρήγορη απόδραση από την Αθήνα. Ωστόσο όλοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 ισχύουν μέτρα για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Πιο αναλυτικά, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, ενώ εμβολιασμένοι και νοσήσαντες πρέπει να έχουν μαζί τους το ανάλογο πιστοποιητικό.

Ειδικότερα οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι και ανήλικοι 12-17 ετών θα απαγορεύεται να μετακινηθούν με αεροπλάνο, πλοίο, τραίνο και ΚΤΕΛ, αν προηγουμένως δεν έχουν εργαστηριακό rapid test 48 ωρών.

Αντίθετα, απλό self test απαιτείται για τους ανήλικους 5-12 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για το rapid test θα είναι 10 ευρώ και η δαπάνη θα βαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή το αρνητικό rapid test πρέπει να το έχουν μαζί τους όσοι ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ, τρένο πλοίο ή αεροπλάνο, ενώ για τις μετακινήσεις με ΙΧ δεν απαιτείται πιστοποιητικό.

Η μετακίνηση με ΙΧ

Όπως προαναφέρθηκε, η μετακίνηση εκτός νομού με ΙΧ είναι ελεύθερη από rapid test. Παρόλ’ αυτά παραμένουν οι εξής περιορισμοί:

— Το όριο επιβατών είναι στα τέσσερα άτομα συνολικά, δηλαδή ο οδηγός και ακόμα τρία.

— Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός αν με το ίδιο ΙΧ μετακινούνται γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

— Περισσότερα των τεσσάρων ατόμων επιτρέπονται για γονείς με παιδιά (σ.σ. εάν τα παιδιά είναι άνω των 18, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.