Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση: Πόσοι θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά διστάζουν - Πόσοι είναι αρνητές



Η κυβέρνηση και οι ειδικοί φαίνεται πως δεν έχουν πείσει τους πολίτες για τον εμβολιασμό καθώς από τη μία πλευρά δηλώνουν υπέρ του εμβολίου σχεδόν 8 στους 10 και από την άλλη πλευρά παρά την θετική γνώμη που έχουν 7 στους 10 στις ηλικίες 17-34 και 35-44, έχουν εμβολιαστεί πολύ λιγότεροι.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναδεικνύουν αδυναμίες της καμπάνιας για την πανδημία και ίσως σύγχυση που προκαλείται από την πανσπερμία απόψεων που διατυπώνονται. 

Ενώ το 65% θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δηλαδή 35% δεν έχει πεισθεί για την ασφάλειά τους, το 78% τάσσεται υπέρ του εμβολίου. 

Όμως καταγράφεται ποσοστό 6% του πληθυσμού που δηλώνει πρόθεση να εμβολιαστεί και προφανώς κυβέρνηση και ειδικοί χρειάζεται να πείσουν είτε με  κάποια καμπάνια επεξήγησης για τους λόγους που  επείγει να εμβολιαστούν άμεσα ή αναμένοντας κάποιο κίνητρο. Ενώ υπάρχει και ποσοστό 4% που είναι αναποφάσιστο. Οι αποφασισμένοι αρνητές φθάνουν το 12%.

Με δεδομένο πως από τους ερωτώμενους στην έρευνα το 75% δηλώνει πως έχει εμβολιαστεί και 3% έχει νοσήσει, υπάρχει ένα δυνητικό ποσοστό 10% που μπορεί να πεισθεί και να εμβολιασθεί. 

Και όλα αυτά ενώ η πλειοψηφία των πολιτών, σχεδόν 7 στους δέκα, εκτιμούν πως η πανδημία θα τελειώσει μετά το 2022. 

Η έρευνα, πάντως,  καταγράφει το γενεακό χάσμα που διαπιστώνεται και από τις αρμόδιες αρχές στις στάσεις του εμβολιασμού. 

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και αναλύθηκε από τον επικεφαλής της εταιρείας, Στράτο Φαναρά, με σχολιασμό του Γιάννη Πρετεντέρη. Η έρευνα έγινε μεταξύ 21-27 Σεπτεμβρίου λίγες μέρες μετά τις εμφανίσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ, και συμπίπτει με έντονη διπλωματική δραστηριότητα στα Ηνωμένα Έθνη, τις ρυθμίσεις για την προστασία εκπαιδευτικών και γιατρών από μηνύσεις αντιεμβολιαστών, το εκλογικό θρίλερ στη Γερμανία και το σεισμό στην Κρήτη.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.