Τελευταία Νέα:

Διπλασιάζεται το επίδομα θέρμανσης σε φυσικό αέριο και ρεύμα



Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ανακοινώνουν αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Ο υπουργός ΟΙκονομικών μίλησε για ενεργειακή κρίση και ευρωπαϊκή η οποία όμως θα είναι παροδική αλλά οξεία. Τόνισε ακόμα ότι η κρίση αυτή δημιουργεί σημαντικό και αυξανόμενο βάρος στα νοικοκυριά και πως είναι μια πρόκληση για την Ελλάδα και επιβάλλει δράση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοινώνοντας τα μέτρα είπε:

Διπλασιάζεται η επιδότηση στην έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους. Το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης υπολογίζεται σε 326 εκατ. ευρώ.

Ενισχύεται το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης. Το επίδομα αυξάνει 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα τέκνο και 59% για νοικοκυριά με δυο τέκνα. Το ελάχιστο επίδομα αυξάνει στα 100 ευρώ. Αναμένεται να ενισχυθούν ενα εκατομμύριο νοικοκυριά. Το κόστος είναι 168 εκατ. ευρώ.

Τα μέτρα στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε:

Επιδότηση 18 ευρώ το μήνα από την κυβέρνηση σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος

Οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα δικαιούνται 24 ευρώ το μήνα

Για την ενίσχυση των καταναλωτών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πέλετ ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου έκπτωση 15%







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.