Τελευταία Νέα:

Φώτο - Κωνσταντία Αλμωπίας : Λειτουργεί πλέον μετεωρολογικός σταθμός


Στην Κωνσταντία Αλμωπίας λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό μετεωρολογικός σταθμός ο οποίος τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια στην περιοχή Συκιές του τοπικού διαμερίσματος.
Οι σταθμοί αυτοί, που αποτελούν σταθμό στη γεωργική ιστορία, αποτελούνται από όργανα μετρήσεων, που λέγονται αισθητήρες και μετρούν όλες τις παραμέτρους του καιρού.

Υπάρχουν αισθητήρες που μετρούν και καταγράφουν τη θερμοκρασία του αέρα, τη βροχόπτωση, την ηλιοφάνεια, την ατμοσφαιρική υγρασία, το σημείο δρόσου, την ταχύτητα του ανέμου,κλπ

Όλα αυτά τα στοιχεία μετριούνται κάθε 10 λεπτά και καταγράφονται ως μέγιστο, ελάχιστο και κατά μέσο όρο κάθε ώρα.

Τα στοιχεία αυτά μέσω μίας κάρτας SIM στέλνονται για αποθήκευση και επεξεργασία.

Η πρόγνωση αναπροσαρμόζεται και εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή ανά αισθητήρα ή ανά όσους θέλουμε ή χρειαζόμαστε.
Το πλεονέκτημα που υπάρχει είναι η μεγάλη ακρίβεια, εξαιτίας του ότι βασίζεται στις μετρήσεις που γίνονται από το σημείο που έχουμε εγκαταστήσει τον σταθμό, και μία ακτίνα κάλυψης περίπου 3 χλμ., σε αντίθεση με τις γενικές προβλέψεις που βασίζονται μόνο σε μαθηματικά υπολογιστικά μοντέλα και αφορούν πολύ μεγάλες περιοχές.

Το μεγαλύτερο όφελος όμως είναι ότι πλέον για τα χωριά Κωνσταντία , Ίδα και Μηλιά θα υπάρχει επίσημη καταγραφή των θερμοκρασιών και δεν θα υπάρχει η αμφισβήτηση από μέρους του ΕΛΓΑ παίζοντας με τις θερμοκρασίες (εννοούμε τον παγετό) για να μην αποζημιωθούν οι αγρότες.
Μακάρι στο μέλλον κάθε τοπικό διαμέρισμα να αποκτήσει το δικό του σταθμό.

Δείτε τις εικόνες του σταθμού:
















------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.