Τελευταία Νέα:

Κλείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου ‘Εδεσσας και γίνεται ΜΑΦ


Σε εφαρμογή μπαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων μέσω συγχώνευσης τμημάτων και κλινικών. Υπενθυμίζεται ότι πέντε μήνες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «έχουμε περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία από όσα θα έπρεπε».
Το πρώτο βήμα γίνεται με το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, που όπως επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι είναι ψευδές το αφήγημα των Διοικήσεων, της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ότι για το κλείσιμο της ΜΕΘ της Έδεσσας ευθύνονται οι παραιτήσεις των γιατρών.

Την ίδια ώρα, «η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γιαννιτσών καταρρέει από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για 20 συνεχόμενους μήνες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού» σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επίταξε με χιλιάδες ευρώ ιδιωτικές κλινικές ημετέρων, αφήνοντας στη γύμνια τους τα δημόσια νοσοκομεία και οδηγώντας στην εξόντωση τους ήρωες εργαζομένους στα νοσοκομεία πέρα από τα μέγιστα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

«Την ώρα που εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούσαμε νέους αξονικούς τομογράφους και στα δυο νοσοκομειακά κτίρια σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, η άριστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει και διατάσσει τον θάνατο της δημόσιας παροχής υγείας στον λαό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ:

Στην αρχή τους χειροκροτήσαμε, μετά μας κάλεσε μέχρι και η πρώτη κυρία να βγούμε στο μπαλκόνι για αυτούς, ο πρώην υπουργός Υγείας έριξε δάκρυα για τον αγώνα τους και μας υποσχέθηκε 4000 γιατρούς, που τους έκανε 400 και κατάληξε στις απολύσεις. Και τώρα μετά την «στήριξη της δημόσιας υγείας» και των εργαζομένων σε αυτήν που έβαλαν πλάτη, έρχεται το κλείσιμο των ΜΕΘ.

Δεν είναι μόνο τα κρεβάτια ΜΕΘ που έκανε δωρεά η κ. Αγγελοπούλου και δεν λειτούργησαν ποτέ, έφτασαν να κλείνουν και οι ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων παρότι η Μακεδονία εμφανίζει μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί Πέλλας. Το αφήγημα των διοικήσεων της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας υπό τις εντολές του κ. Πλεύρη, πως ευθύνονται οι παραιτήσεις γιατρών, είναι επικίνδυνα ψευδές.

Ατελείωτες ώρες εφημεριών, ασφυκτική πίεση, ανύπαρκτες προσλήψεις και τα νοσοκομεία της Πέλλας σε πλήρη απαξίωση, από μια κυβέρνηση που μας κουνάει το δάχτυλο για την διασπορά και την ανικανότητά της να πείσει για τον εμβολιασμό. Χωρίς ντροπή ξεπουλάτε κάθε τι δημόσιο. Επιτάξατε με χιλιάδες ευρώ ιδιωτικές κλινικές ημετέρων, αφήνοντας στη γύμνια τους τα δημόσια νοσοκομεία και οδηγώντας στην εξόντωση τους νοσοκομειακούς μας ήρωες πέρα από τα μέγιστα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Κι ενώ οι εργαζόμενοι στην υγεία φωνάζουν και διαμαρτύρονται τόσους μήνες για την αδιαφορία σας, έρχεστε σήμερα με ψέματα και αποποίηση ευθυνών να κλείσετε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Έδεσσας και πάλι με ψέματα. Μετακινείτε προσωπικό και συγχωνεύετε κλινικές σε Γιαννιτσά και Έδεσσα με ξεκάθαρο στόχο την υλοποίηση του μοναδικού στόχου σας κ. Μητσοτάκη. Την σταδιακή συγχώνευση των δυο νοσοκομείων στο νομό Πέλλας μέσα από την τραγική λογική του «έχουμε περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε».

Την ώρα που εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούσαμε νέους αξονικούς τομογράφους και στα δυο νοσοκομειακά κτίρια σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, η άριστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει και ………..διατάσσει τον θάνατο της δημόσιας παροχής υγείας στον λαό.

Είμαστε δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη της πρώτης γραμμής, θα βρεθούμε στις πύλες των νοσοκομείων μας, για να μην κλείσει η ΜΕΘ Έδεσσας και να διεκδικήσουμε την ενίσχυση και την στήριξη των δυο νοσοκομείων μας και των κέντρων υγείας. Διεκδίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τι έγγραφο του υπουργείου η ΜΕΘ Έδεσσας ουσιαστικά μεταφέρεται στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και δημιουργείται στο νοσοκομείο Έδεσσας η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης φροντίδας )


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.