Τελευταία Νέα:

Πολιτική θύελλα με τις δηλώσεις Καμμένου περί «εξαγοράς» βουλευτών των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, περί «εξαγοράς» των βουλευτών των ΑΝΕΛ, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα, την οποία χαρακτήρισε «άριστη».

Στη συνέχεια, ωστόσο, δήλωσε τα εξής: «Είχαμε άριστη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, εγώ ήμουν το ‘αναγκαίο κακό’ όπως είπε. Εγώ θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο καλό οι ΑΝΕΛ, γιατί σταματήσαμε το κακό. Φανταστείτε να υπήρχε στρατόπεδο Άρης Βελουχιώτης, όπως είχε προτείνει ο κ. Ήσυχος, οι σχέσεις με την εκκλησία, άλλα νομοσχέδια και η συνθήκη των Πρεσπών, για την οποία έφυγα από την πολιτική και από την κυβέρνηση».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Πώς να ρίξω την κυβέρνηση, με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές μου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να τοποθετηθεί»

«Ο κ. Καμμένος, δήλωσε σήμερα το πρωί, ότι αγοράστηκαν οι βουλευτές του όταν ήρθε προς ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών. Αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στις βαρύτατες δημόσιες καταγγελίες», επισημαίνει η ΝΔ, με ανακοίνωσή της.

«Επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει ο κ. Καμμένος ή τον συκοφαντεί ο πρώην συγκυβερνήτης του;», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «οφείλει να τοποθετηθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά».

ΚΙΝΑΛ: «Να απαντήσει πώς, ποιος και με τι εξαγόρασε»

Το θέμα σχολίασε και το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σοβαρότατα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις τηλεοπτικές δηλώσεις του πρώην κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο ίδιος, αναφερόμενος σήμερα στη ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ κι αφήνοντας πλήρως έκθετο τον κ. Τσίπρα, δήλωσε δημόσια ότι δεν μπορούσε να ρίξει την τότε κυβέρνηση, γιατί οι βουλευτές του ‘είχαν αγοραστεί’», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, παραθέτοντας στη συνέχεια την ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, στο twitter:

«Όταν ο κ. Καμμένος μιλάει επίσημα ‘για εξαγορασμένους βουλευτές’, χρειάζεται απάντηση στα ερωτήματα: πώς εξαγόρασε, ποιος εξαγόρασε, με τι εξαγόρασε», σχολίασε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.