Τελευταία Νέα:

Μήπως κι εσύ βάζεις λάθος την μπύρα στο ποτήρι;Μπορεί να είστε λάτρεις της μπύρας αλλά είστε σίγουροι ότι ξέρετε να βάζετε την μπύρα σωστά στο ποτήρι;Ο πιο γνωστός τρόπος για να την βάλουμε στο ποτήρι μας είναι να γείρουμε ελαφρώς το ποτήρι ώστε να μην κάνει αφρό η μπύρα και σταδιακά να το φέρουμε και πάλι στην ευθεία θέση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον «σομελιέ μπύρας» Max Bakker αυτός ο τρόπος είναι λανθασμένος.

Όπως είναι γνωστό, η μπύρα περιέχει διοξείδιο του άνθρακα. Όταν λοιπόν, γέρνουμε το ποτήρι για να μην κάνει αφρό, το διοξείδιο παραμένει εγκλωβισμένο μέσα στην μπύρα και στη συνέχεια καταλήγει κατευθείαν στο στομάχι μας όπου απελευθερώνεται εκεί.

Εάν στη συνέχεια συνοδεύσετε την μπύρα σας με πατατάκια ή ξηρούς καρπούς τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Συνολικά, η ποσότητα του αερίου που απελευθερώνεται μπορεί να είναι 2,5 φορές ο όγκος της μπύρας.

Αντί λοιπόν, το διοξείδιο του άνθρακα να απελευθερώνεται στο στομάχι σας μπορείτε απλά να αλλάξετε τον τρόπο που βάζετε την μπύρα στο ποτήρι σας.

Σύμφωνα λοιπόν, με τον Max ο πιο σωστός τρόπος για να ρίξετε την μπύρα στο ποτήρι είναι αρχικά το ποτήρι να έχει μια ελαφρά κλίση και στη συνέχεια να την ρίξετε με δύναμη και όχι σιγά σιγά ώστε να απελευθερωθεί το διοξείδιο.


Όπως λέει στο Business Insider δεν πρέπει να ανησυχείτε για τον «πολύ αφρό» γιατί «ο αφρός πάντα μετατρέπεται σε μπύρα»

«Άλλωστε εάν δεν υπάρχει έστω και μια μικρή ποσότητα αφρού στην μπύρα, τότε δεν είναι μπύρα» επισημαίνει.

«Στον αφρό θα δοκιμάσουμε τη γλυκύτητα της βύνης και την πίκρα του λυκίσκου» καταλήγει.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.