Τελευταία Νέα:

Ελαστικά χωρίς αέρα από τη Michelin το 2024


Τα νέα ελαστικά Michelin Uptis είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ και υαλοβάμβακα και υπόσχονται να είναι μεγαλύτερης διάρκειας, εξοικονόμησης καυσίμου και ανακυκλώσιμα.
Το ελαστικό Uptis χωρίς αέρα παρουσιάστηκε δημόσια για πρώτη φορά και ο κατασκευαστής του, Michelin, λέει ότι οι επιβάτες σε αυτοκίνητο εξοπλισμένο με Uptis μπόρεσαν να καταλάβουν μετά από κάποια μέτρα διαδρομής τα οφέλη των συγκεκριμένων ελαστικών, καθώς και τη διαφορά μεταξύ των νέων και των παραδοσιακών ελαστικών.

Τα Michelin Uptis φθείρονται λιγότερο
Η λανθασμένη πίεση στα, προκαλούν τρυπήματα, ζημιές στα πλευρικά τοιχώματα και πρόωρη φθορά σε πάνω από 200 εκατομμύρια ελαστικά κάθε χρόνο. Η κατασκευή του ελαστικού Uptis χρησιμοποιεί ένα μείγμα από κανονικό καουτσούκ και ένα εύκαμπτο, ισχυρό και ελαφρύ μείγμα υαλοβάμβακα που τα καθιστά μεγαλύτερης αντοχής ακόμα και στους πιο δύσκολους και κακοτράχηλους δρόμους.

Η σχεδίαση τους εξοικονομεί καύσιμο και καλύτερη απόδοση
Τα λάθος φουσκωμένα ελαστικά οδηγούν επίσης σε αμέτρητα λίτρα επιπλέον καυσίμου που καταναλώνονται ετησίως. Τα λάστιχα Uptis είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να διατηρούν τη σωστή πίεση, η οποία έχει οφέλη τόσο για την απόδοση και τη φθορά των ελαστικών, όσο και για την οικονομία καυσίμου. Επίσης, επιβαρύνει λιγότερο τον οδηγό και δεν χρειάζεται να ελέγχει τις πιέσεις, ούτε να παρασύρεται στην άκρη του δρόμου με έναν εφεδρικό τροχό ή ένα γρύλο σε περίπτωση βλάβης καθώς επίσης δεν χρειάζεται να έχει συστήματα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, τα οποία εξοικονομούν πολύ βάρος στο όχημα.

Η πρώτη τους εμφάνιση θα γίνει στην Ασία
Η Michelin εξετάζει το επιχειρηματικό πλάνο και ενώ στοχεύει στη μαζική αγορά, αρχικά εξετάζει τις χώρες της Ανατολικής Ασίας, λόγω της κακής ποιότητας των δρόμων τους και της ζημιάς και της συνακόλουθης σπατάλης των συμβατικών ελαστικών.

Tα ελαστικά χωρίς αέρα Michelin Uptis αναμένονται το 2024.
Κατασκευασμένα από καουτσούκ και υαλοβάμβακα, υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια και είναι και ανακυκλώσιμα.
Η σχεδίαση τους εξοικονομεί καύσιμο και προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στο δρόμο.
Η πρώτη τους εμφάνιση θα γίνει στην Ασία λόγω των σκληροτράχυλων δρόμων
Εσείς τι λέτε; Θα τα χρειαστούμε και εμείς τα συγκεκριμένα λάστιχα με τους δρόμους που έχουμε;




Πηγή: autoagora.gr






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.