Τελευταία Νέα:

(Φώτο)1912-2021: 109 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αριδαίας 



Η Αλμωπία σήμερα γιορτάζει την Απελευθέρωση της, με λαμπρότητα. 109 χρόνια πριν, τα ελληνικά στρατεύματα ύψωσαν την ελληνική σημαία στην Αριδαία, δίνοντας τέλος σε 530 χρόνια σκλαβιάς.

 To πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλειτουργό από τους Μητροπολίτες Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο και τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.Αντώνιο και στη συνέχεια δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου και Ιωαννικίου, των προστατών της πόλης, οι οποίοι εορτάζουν και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ανατρέχοντας σε ιστορικά γεγονότα της τοπικής ιστορίας, ενώ αναφέρθηκε και στο σήμερα. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Βουλευτές Ν.Δ. Γιώργος Καρασμανης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάντσης, κ.Κετικίδης, κ. Νανου, κ. Σέλκος, κ.Χατζηγιαννιδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Βεσκος, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Σταύρος Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος των Λουτρών Δημήτρης Λιούγας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζερζης, ο πρόεδρος της κοινότητας Αριδαίας Θοδωρής Ταρασίδης, ο Διοικητής της II M/K ΜΠ Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της εκπαίδευσης του Πέλλας και εκπρόσωποι σωματείων αποστράτων και απογόνων.

 Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο σε κλίμα συγκίνησης. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΙΔΑΙΑ! 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΜΩΠΙΑ!




















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.