Τελευταία Νέα:

8 συμβουλές για να μείνει «ζωντανή» η μπαταρία το χειμώνα!



Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία αποτελούν βασικούς «εχθρούς» για τις μπαταρίες των αυτοκίνητων, οπότε πρέπει να είμαστε προνοητικοί.
Η πιο συχνή «βλάβη» στα αυτοκίνητα εν μέσω χειμώνα, είναι το γνωστό και μη εξαιρετέο «έμεινα από μπαταρία», το οποίο συμβαίνει συνήθως τις πιο ακατάλληλες στιγμές. 
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος για να αποφευχθούν τέτοιους είδους «παρατράγουδα» και αφορά σε δικές μας προληπτικές ενέργειες, χάρη στις οποίες μειώνεται δραστικά η πιθανότητα να «αδειάσει» η μπαταρία και να μην μπορούμε να εκκινήσουμε το όχημα μας.


Ακολουθούν 8 απλές συμβουλές προς αυτή την κατεύθυνση:

1. Καθαρίζoυμε τη μπαταρία τακτικά με ένα αντιστατικό πανάκι, ώστε να μη μαζεύεται «βρωμιά» και κυρίως υγρασία ανάμεσα στους πόλους, καθώς προκαλούν διαρροή ρεύματος.

2. Ελέγχουμε τακτικά αν τα καλώδια είναι σφιχτά συνδεδεμένα με τους ακροδέκτες τους στους πόλους της μπαταρίας, γιατί αν έχουν χαλαρώσει, τότε δεν φορτίζεται σωστά.

3. Αλείφουμε τους πόλους με το ειδικό αντισκωριακό γράσο και απομακρύνουμε το χαρακτηριστικό λευκό στρώμα σκουριάς γύρω από αυτούς.

4. Προσέχουμε, ώστε να είναι πάντα σωστά τεντωμένος ο ιμάντας του δυναμό, για να εφοδιάζει με το απαιτούμενο ρεύμα τη μπαταρία.

5. Ελέγχουμε τη στάθμη των υγρών και συμπληρώνουμε αποσταγμένο νερό, όποτε χρειάζεται, εφόσον δεν διαθέτει το όχημα μπαταρία κλειστού τύπου.

6. Πρώτα βάζουμε εμπρός τον κινητήρα και μετά ανοίγουμε τα διάφορα συστήματα, που καταναλώνουν ενέργεια, όπως τον κλιματισμό, το θερμαινόμενο παρμπρίζ, κλπ.

7. Αν κάνουμε συνέχεια κοντινές διαδρομές, τότε φροντίζουμε να πραγματοποιήσουμε και πιο μακρινές αποστάσεις με το αυτοκίνητό μας, για να φορτιστεί η μπαταρία του.

8. Είμαστε μόνιμα εφοδιασμένοι με καλώδια μπαταρίας στο πορτ-παγκάζ, γιατί τον χειμώνα αποτελούν ένα τα πιο σημαντικά εργαλεία του αυτοκινήτου! - Ακόμα καλύτερα αν έχουμε μαζί μας ένα φορτισμένο car jump starter από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.