Τελευταία Νέα:

Τράπεζες – Πώς θα γίνεται η είσοδος στα καταστήματα από την Δευτέρα


Τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης συναλλαγών στα τραπεζικά καταστήματα μετά τα πρόσφατα επιπλέον νέα μέτρα κατά της πανδημίας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ειδικότερα σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β’ 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ως εκ τούτου από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, όσοι συναλλασσόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει:

1. Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή

2.Εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.

3. Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

4. Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

5. Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

6. Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής».






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.