Τελευταία Νέα:

(πίνακας) Δήμοι & Εμβολιασμοί: Στους “ουραγούς” ο δήμος Σκύδρας – Τι συμβαίνει στον δήμο Αλμωπίας


Με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται ραγδαία, αξίζει να δει κανείς τα ποσοστά εμβολιασμένων εργαζόμενων ανά Δήμο, την ώρα που πολλοί ειδικοί και πολιτικοί συνιστούν υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται δε ότι οι ανεμβολίαστοι δημοτικοί υπάλληλοι ανέρχονται στους 34.029.

Από ότι φαίνεται δε από τους αντίστοιχους πίνακες τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών κατέχουν οι εργαζόμενοι σε νησιωτικούς Δήμους. Ακόμη, στους ουραγούς των εμβολιασμών βρίσκονται οι εργαζόμενοι πολλών Δήμων της Βόρειας Ελλάδας, οι όποιοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Οι 10 πρωτοπόροι στους εμβολιασμούς

Δήμος Σίκινου: 100%

Δήμος Κίμωλου: 95%

Δήμος Ζαγορίου: 93%

Δήμος Παξών: 91%

Δήμος Ανάφης: 90%

Δήμος Πόρου: 90%

Δήμος Κέας: 89%

Δήμος Οινούσσων: 89%

Δήμος Κύθνου: 88%

Δήμος Ελαφόνησου: 88%

Οι 10 ουραγοί

Δήμος Αίγινας: 54%

Δήμος Πολυγύρου: 54%

Δήμος Ασπροπύργου: 53%

Δήμος Δίου Ολύμπου: 52%

Δήμος Λειψών: 51%

Δήμος Σκύδρας: 51%

Δήμος Σφακίων: 51%

Δήμος Αγκιστρίου: 50%

Δήμος Σιθωνίας: 47%

Δήμος Σύμης: 40%


Στον Δήμο Αλμωπίας 

Υπηρετούντες 231 Άτομα

Υπόχρεοι Rapid test 94 Άτομα

Εμβολιασμένοι η νοσήσαντες 137


Τι γίνεται στους 10 μεγαλύτερους Δήμους

Δήμος Αθηναίων: 69%

Δήμος Θεσσαλονίκης: 65%

Δήμος Πατρέων: 60%

Δήμος Ηρακλείου: 73%

Δήμος Πειραιώς: 72%

Δήμος Λαρισαίων: 64%

Δήμος Βόλου: 69%

Δήμος Περιστερίου: 73%

Δήμος Ρόδου: 71%

Δήμος Ιωαννιτών: 79%

Αναλυτικά οι πίνακες των εμβολιασμών των εργαζομένων ανά Δήμο της χώρας

    

Πρόταση Παπαδημούλη για εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και ευρύτερη εικόνα πώς διαχειρίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη την πανδημία, όχι μόνο ζήτησε αυστηρότερα μέτρα, αλλά πρότεινε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Η πρόταση του έρχεται σε μια περίοδο που ήδη εκφράζουν την ανησυχία για τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων αλλά και τις αντιδράσεις των ανεμβολίαστων πολιτών στους οποίους ζητείται, πλέον, rapid ή μοριακό τεστ για την είσοδο τους σε Δημόσιο και ΟΤΑ, αιρετοί αλλά και εργαζόμενοι σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιο τομέα.

«Στους κλειστούς χώρους χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Δεν μπορεί να κολλάει στο μικρομάγαζο και στην καφετέρια και να μην κολλάει στο μετρό, στα σχολεία και στις εκκλησίες», είπε αρχικώς στο κεντρικό δελτίο του Kontra ο Παπαδημούλης, για να διαπιστώσει με πικρία: «Δεν γίνεται να χάνονται κάθε μέρα 50 συμπολίτες μας και να έχουμε υποστεί έναν μιθριδατισμό και αυτό να θεωρείται μια υπόθεση ρουτίνας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες – Χρειάζονται τολμηρότερα μέτρα».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.