Τελευταία Νέα:

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Τι αλλάζει από σήμερα


Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας, κυρίως για τους ανεμβολίαστους.
Από σήμερα Σάββατο θα ισχύσουν άμεσα τα εξής μέτρα:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
  • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
  • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, και τα φαρμακεία.

Ναοί και Μοναστήρια

Η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν και υπενθυμίζει την υποχρέωση των υπηρετούντων στους ναούς (δηλαδή ιερείς και προσωπικό) να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr test), σύμφωνα με τους υγειονομικούς περιορισμούς που ισχύουν από αύριο.

Ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών, η εγκύκλιος εξουσιοδοτεί για την αποστολή αυτή τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τα Ηγουμενοσυμβούλια (για τα μοναστήρια), δεδομένου ότι -όπως υπενθύμιζαν κυβερνητικοί κύκλοι- σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας, λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Διπλασιάζονται οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα

Ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που δεν τηρούν τα μέτρα. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφωθούν με τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς, θα εγγράφονται στην «μαύρη λίστα», δηλαδή ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά οι πολίτες.

Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Σαφάρι ελέγχων

Ήδη, το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν εκπονήσει κυβερνητικά στελέχη προβλέπει μπαράζ ελέγχων, τους οποίους θα πραγματοποιούν 8.000 αστυνομικοί με 1.900 συνεργεία των 10-15 ατόμων σε όλη τη χώρα, όπως και 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και στελέχη της ΔΙΜΕΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης. Για λόγους διαφάνειας, τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα δρουν σε διαφορετικές περιοχές, από αυτές που υπηρετούν κανονικά τα μέλη τους, ενώ οι έλεγχοι θα διενεργούνται αιφνιδιαστικά και ταχύτατα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός τυχόν παραβάσεων.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.